Una sala d’actes plena per a la presentació de la reedició de “La nació dels valencians”



El dijous 12 de novembre va tenir lloc la presentació de la reedició del llibre “La nació dels valencians”. L’acte va ser introduit per Gemma Pasqual, vicepresidenta d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A continuació van prendre la paraula Enric Morera, president de les Corts Valencianes, i Vicent Sanchis, periodista. El primer va fer una reflexió sobre l’evolució del valencianisme cívic i polític al País Valencià d’ençà la transició, i la importància i la necessitat de poder disposar d’obres de referència que, com “La nació dels valencians”, oferisquen elements per a l’anàlisi, la reflexió i el debat, amb l’objectiu de construir un projecte de País Valencià que guanye base social a favor de la llengua, la cultura i l’autogovern. El president de les Corts Valencianes va lloar en aquest sentit l’obra de Joan Francesc Mira i el paper jugat per l’actual president d’ACPV com a assagista i autor d’algunes de les més importants obres recents de referència en el pensament de país. 

 

Per la seua banda, Vicent Sanchis va fer un breu repàs a la trajectòria de Mira com a escriptor, tant en la vessant estrictament literària, com sobretot en l’assagística. Sanchis va fer també un resum personal de l’obra ara reeditada, de la importància que va tenir en el moment de la seua primera edició, i en el significat de la seua reedició en un moment de canvi social i polític al País Valencià. 

Finalment, Mira va fer una reflexió sobre el seu treball d’anàlisi i reflexió entorn de la realitat nacional valenciana i del mateix concepte de nació, i va posar l’accent en la vocació cívica de construcció d’un projecte col·lectiu compartit pels valencians que pose fi a la discriminació lingüística, cultural, econòmica i política patida durant tants anys.

L’acte va comptar amb una molt nombrosa participació de públic, que va superar l’aforament del saló d’actes del centre i va deixar gent de peu i fora del saló.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de