Acció Cultural se solidaritza amb la Societat Coral El Micalet



Davant la desproporcionada, masclista i antivalenciana agressivitat de la dreta per la realització de la Cavalcada de la Infantesa

El passat 3 de gener va tenir lloc a València una Cavalcada de la Infantesa organitzada per la Societat Coral El Micalet, amb la participació de l’Ajuntament de la ciutat, encapçalada per les figures de les tres Magues de Gener (Llibertat, Igualtat i Fraternitat).

La Cavalcada va comptar amb una nombrossíssima participació de moltíssims valencians que van viure amb alegria i bona disposició una senzilla cavalcada que aportava il·lusió, en un ambient festiu.

Però la sorpresa fou quan la dreta política atià artificialment una polèmica inexistent i falsa. La Cavalcada mai no pretengué substituir la Cavalcada dels Reis Mags (que va tenir lloc el dia que li pertocava, amb un notable èxit) i encara menys agredir o atacar ningú, sinó simplement formava part d’un programa d’actes d’una setmana dedicada a la infantesa organitzada per una associació, la Societat Coral El Micalet, d’existència ja centenària, d’una valencianitat sobradament demostrada, i amb una trajectòria que l’avala. 

La reacció de la dreta fou desproporcionada, perquè en cap cas s’ajustava als fets que realment havien tingut lloc, intentant crear una polèmica on no existeix, com demostra el fet de la massiva participació en la Cavalcada del 3 de gener. Va ser masclista, perquè va arribar al punt d’utilitzar insults masclistes i atacs personals a les persones que havien representat les tres magues, agredint la convivència ciutadana i els valors d’igualtat i respecte a les persones, i exercint una violència verbal de gènere absolutament condemnable. I, finalment, fou antivalenciana perquè insistí en la seua obsessió per impedir que els valencians puguem gaudir de les nostres festes amb tranquil·litat (una obsessió que els ha portat a fins i tot voler impedir un castell de focs organitzat per l’Ajuntament).

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), passats uns dies de l’artificial polèmica, vol fer arribar la seua solidaritat pública a la Societat Coral El Micalet. La societat valenciana és molt més madura, i ens ensenya que, ara, el repte no és perdre el temps amb polèmiques estèrils, sinó unir tota la societat valenciana per a fer front a la discriminació sistemàtica a què el poble valencià es veu sotmès pel Govern espanyol.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de