Acció Cultural saluda la recuperació dels Premis Ciutat de Palma per a la cultura


logo-acpv-roig

L’actitud decidida i ferma de l’Ajuntament de Palma a favor de la llengua i la cultura és un exemple

El nou govern municipal de l’Ajuntament de Palma (Mallorca) ha decidit retornar els Premis Ciutat de Palma al seu esperit original i, per tant, convocar-los en la llengua pròpia de la ciutat i del país. D’aquesta manera, es recupera el caràcter originari dels Premis (que tots els governs municipals havien respectat des de la seua creació, el 1979) com una convocatòria literària en llengua catalana que havia assolit un alt nivell de reconeixement i prestigi.

 

I és que, contràriament a la tradició i la normalitat, l’anterior govern municipal del PP havia decidit introduir el castellà en la convocatòria dels Premis, un fet que en provocà el desprestigi en tots els sectors culturals i la no participació dels nostres escriptors. Aquesta actuació que esdevingué una mostra més d’una política amb una clara voluntat de censura i persecució de la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit territorial que, finalment, els electors castigaren en les urnes en les passades eleccions autonòmiques i municipals.

Per això, durant els darrers quatre anys, el Pen Català, l’OCB (Obra Cultural Balear) i l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana) havien organitzat, per Sant Sebastià, un acte anual de protesta i de boicot contra la decisió de l’Ajuntament, i per exigir el retorn a la normalitat.

Però la nova majoria municipal ha escoltat la veu de la cultura i de les seues associacions, i ha actuat d’acord amb el clam social que exigia que el canvi polític arribara també a la cultura, i que ho fera de manera ferma i decidida, perquè el canvi vol dir noves polítiques en tots els àmbits.

Acció Cultural, coherent amb el seu compromís amb la nostra llengua, vol expressar la seua enhorabona pública al Pen Català, l’OCB i l’AELC, per la seua actitud de dignitat i de rebuig públic de la censura i la persecució lingüística, i al nou govern municipal de l’Ajuntament de Palma, per la seua decisió, que serveix d’exemple i ens anima a continuar treballant.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de