Reclama els teus drets!Joves d’Acció, BEA i SEPC inicien una campanya per la llengua a les Universitats

Aprofitant l’inici del segon semestre del curs acadèmic 2015/16 a les Universitats Valencianes, Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves ACPV) junt al BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats) i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) encetem la campanya “Reclama els teus drets” a la universitat. Aquesta campanya pretén reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el compliment de la docència en la nostra llengua a la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV). Les tres entitats estem presents a les aules, per tal que qualsevol alumne que haja escollit una assignatura en valencià i no reba aquestes les classes amb aquesta llengua puga reclamar aquesta situació.

 

L’estudi “Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes” (elaborat per experts per encàrrec de la Universitat de València i d’altres institucions l’any 2011 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua) mostra xifres preocupants quant al compliment de la docència en valencià a les universitats valencianes. És per això que els tres col·lectius de joves valencians ens unim per fer força en aquesta campanya on volem reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el deure del compliment de la docència en la nostra llengua per tal de promoure el compliment del Pla d’Increment de la Docència en Valencià ( Acord del Consell de Govern de la Universitat de València 129/2912, de 26 de juny).

Si voleu més informació o voleu formalitzar la vostra reclamació podeu omplir un formulari entrant a la pàgina www.reclamaelsteusdrets.com, cercant “Reclam facebook i twitter.

Perquè es necessitat de totes i tots defensar i promoure l’ús del valencià als centres educatius, i de les institucions, garantir-ne el seu ús en les classes docents.RECLAMA ELS TEUS DRETS!

Fotos: Representants de Joves d’ACPV, BEA i SEPC acompanyats de professors de la Universitat de València davant el Rectorat de la UV.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de