Clara Andrés, Carles Belda i Amadeu Vidal seran a la Festa per la Cultura a la plaça de bousClara Andrés, natural d’Oliva, és cantautora amb diversos premis i quatre discs ja publicats: Inici (maqueta, 2005), Dies i dies (2008), Huit (2010) i Entrelínies (2014).
S’inicia molt jove a la coral, i tocant l’oboè, a l’Agrupació Artística Musical d’Oliva, i a poc a poc – de forma autodidacta – aprèn a tocar la guitarra. Va rebre dos Premis Ovidi Montllor el 2008 per «Dies i dies»: Millors Arranjaments Musicals i Millor Cançó; i el Premi Miquel Martí i Pol el mateix any.

Carles Belda és un acordionista diatònic que ha format part de grups com Blat Segat, Pomada i Ensaladilla So Insistent. Actualment forma part del grup de música Mesclat, on comparteix escenari amb, entre d’altres, Francesc Ribera «Titot» (Brams) i Joan Reig (Els Pets). També lidera un grup anomenat El Belda i el Conjunt Badabadoc. Toca l’acordió diatònic i la trikitixa (variant del mateix instrument emprada al País Basc) en formacions musicals de caràcter tradicional, encara que un dels estils musicals que més li agrada és la rumba, estil que ha adaptat per a ésser tocat amb l’acordió diatònic en treballs com els del grup Pomada. 

Amadeu Vidal va nàixer a Gandia. És un gran amant de la música folk i porta molts anys treballant per la seua conservació i difussió, en concret treballa des dels anys 80  per recuperar l’acordió diatònic al País Valencià. Amadeu ha tocat amb distints grups com Tres Cant, Urbàlia Rurana, Balla Dos, Notes Soltes i ha fet moltes col.laboracions amb Miquel Gil i altres artistes reconeguts del panorama musical. Actualment és el promotor de la trobada d’acordionistes diatònics dels Països Catalans que s’organitza cada any a Muro d’Alcoi i és professor d’acordió diatònic al CIM, Ca Revolta i la Xafigà de Muro. 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació