Acció Cultural reclama al govern valencià una llei d’igualtat lingüística per a evitar discriminacions com la de l’hotel de la Marina Alta


logo-acpv-roig

Només una nova llei pot garantir la igualtat de tots els valencians per raons de llengua

El conegut cas de discriminació lingüística antivalenciana protagonitzat el passat 25 d’agost per l’hotel El Bichet, a Els Poblets, a la Marina Alta (que es va negar a atendre a sis persones per parlar en valencià) és només l’últim exemple d’una dura realitat: el dret dels valencians a expressar-nos en la nostra pròpia llengua no és suficientment respectat, tot i que la democràcia espanyola ja té molts anys.

El fet, sobretot, expressa la desprotecció legal i jurídica en la que ens trobem els valencians en la nostra pròpia terra, perquè tot i que les víctimes de la discriminació van presentar denúncia davant l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) a Dénia, seguint les indicacions de la Policia Local d’Els Poblets, la realitat és que no van ser atesos per l’establiment i que –de moment- els responsables dels fets no han rebut cap tipus de sanció.

Allò més greu, però, és que aquesta no és una situació extraordinària: els valencians som molt sovint víctimes de discriminació per raons de llengua en la nostra pròpia terra, perquè no comptem amb una cobertura legal que puga garantir la igualtat per raons de llengua. 

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va presentar el març de 2015 el document “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística. Principis bàsics i àmbits d’actuació pràctica”, elaborat amb el suport de les universitats públiques valencianes, com a base per una possible i necessària nova llei d’igualtat. Ara, és responsabilitat del nou Govern valencià demostrar que hi ha una nova voluntat perquè es respecten els drets dels valencians i la igualtat de tots els ciutadans.

Així mateix, Acció Cultural posa a disposició de les víctimes d’aquest nou cas de discriminació lingüística antivalenciana el seu Servei Jurídic, i anima totes les víctimes a denunciar i fer respectar els seus drets.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de