Aquest divendres 23 tindrà lloc un Homenatge a Estellés simultani a València, Barcelona i PalmaLes principals associacions culturals de l’àmbit lingüístic es coordinen la mateixa setmana que els governs valencià i català obren una etapa de diàleg i col·laboració

Aquest divendres 23 de setembre tindrà lloc un particular homenatge al poeta Estellés: la realització de tres Sopars Estellés simultanis a València, Barcelona i Palma de Mallorca. Es tracta d’una lectura pública de poemes de l’autor de Burjassot que signifca una aposta per la cultura i la llengua, i una voluntat de dignificació i popularització d’aquestes.

El Sopar Estellés que tindrà lloc a València (a les 21 h. a la plaça del Pilar) es va organitzar per primera vegada l’any passat, i és el resultat de la col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Societat Coral El Micalet i Ca Revolta. La primera edició va ser un èxit de participació, i enguany esperem renovar-lo. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, ja han confirmat la seua participació, a més d’escriptors, socis de les entitats organitzadores i amics de la cultura en general.

La novetat d’enguany és que Omnium Cultural i l’Espai País Valencià, d’una banda, i Obra Cultural Balear (OCB), d’una altra, han decidit sumar-se a la iniciativa, i organitzar el mateix divendres 23 a la mateixa hora un Sopar Estellés a Barcelona i Palma de Mallorca respectivament (cal tenir molt present que ACPV, Omnium Cultural i OCB formem la Federació Llull, i aquest acord de Federació ens permet un canal d’organització amb molt de potencial). Durant la nit de divendres, hi haurà connexions en directe entre els tres sopars, de manera que els assistents de cada acte podran sentir i veure els altres actes i, particularment, fer una lectura conjunta de poemes des de les tres capitals, com a símbol d’unió lingüística i cultural.

Cal valorar la iniciativa cívica i cultural, a més, en el context de l’inici d’un període de diàleg i col·laboració entre els governs valencià i català, tal com es va fer públic el passat dilluns 19 de setembre a València. Un pas que Acció Cultural ha reclamat durant anys i que aplaudeix, i que ara vol acompanyar amb un renovat impuls al diàleg i la col·laboració, també, en l’àmbit cívic i associatiu. En aquest sentit, aquest sopar celebra que la cultura està d’enhorabona perquè els interessos polítics partidistes de conflictivitzar-la han acabat per fracassar gràcies a la maduresa de la nostra societat, i comença a obrir-se un període d’il·lusió i de col·laboració entre els tres territoris que el divendres ens agermanarem simbòlicament amb aquest triple i simultani Sopar Estellés.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de