La Flama del Correllengua 2016 recorre els pobles de CastellóAquest divendres una cercavila acompanyarà la Flama del Correllengua pels carrers de Castelló

El Correllengua 2016 ha recorregut els diferents centres escolars d’Almassora, la Vall d’Uixó i Vila-real. Ara entra en la setmana final, que culminarà el diumenge, amb la celebració del 9 d’Octubre. Dilluns la Flama visità les escoles de Benicàssim; el dimarts de Borriana i Vall d’Alba. El dimecres va començar el seu recorregut per les escoles de Castelló.

A Castelló de la Plana aquest divendres 7 a les 19:30 començarà a l’institut Sos Baynat la cercavila que acompanyarà la Flama pels carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Major. La cercavila anirà acompanyada pel Grup de Dimonis Botafocs, els Cavallets del Corpus i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló. Al llarg del trajecte, agafaran la torxa del Correllengua representants de l’alumnat dels instituts Sos Baynat i Penyagolosa, la plataforma Castelló per la Llengua, l’associació d’escriptores i escriptors El Pont, el Centre Excursionista de Castelló, els sindicats STEPV-Intersindical, UGT i CCOO, les AMPAs dels col.legis Censal, Herrero i altres centres, els grups municipals del PSOE, Compromís i Castelló en Moviment, representacions d’EUPV i ERPV, les escoles infantils La Lluna i l’Escoleta, la colla El Pixaví… En arribar a la plaça Major, tindran lloc les actuacions, entre altres, dels grups El Millars i la Muixeranga de la Plana, i es procedirà a la lectura del Manifest del Correllengua, a càrrec enguany d’una representació del grup Castelló en Moviment. A continuació es marxarà capa l’estàtua del rei En Jaume, on els representants de les diferents entitats faran les seus ofrenes a l’estàtua del Rei Fundador i es rematarà l’acte amb la Muixeranga.

La Flama també recorrerà les escoles i instituts de l’Alcora el divendres 7 d’octubre, culminant l’acte amb la lectura del Manifest per part del seu alcalde, Víctor Garcia.

A Betxí, el mateix divendres 7 d’octubre, es farà la cercavila del Correllengua i el sopar de lliurament dels premis Betxinenc de l’Any. I tindran lloc també actes a les escoles de Benicarló, Alcalà i Alcossebre, Torreblanca, Cabanes i Vilafamés.

Finalment, passat ja el 9 d’Octubre, el dia 10 la flama arribarà a les escoles d’Albocàsser i a l’escola i institut de Vilafranca.


Etiquetes: correllengua correllengua 2016 Isabel de Villena Ramon Llull

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de