TV3 celebra el dia dels valencians amb un programa especial dedicat a l’acte d’ACPV a la plaça de bous



El programa s’emetrà demà dissabte 8 d’octubre a les 23,30h per Canal 33

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha sumat a celebrar el 9 d’Octubre amb un programa especial dedicat als valencians: el dissabte 8 d’octubre, el Canal 33 emetrà, a les 23,30 hores, un resum de l’espectacle que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar el passat 23 d’abril a la plaça de bous de la ciutat de València. 

 

L’espectacle va comptar amb una cinquantena d’artistes participants, entre cantants i grups de música i de cultura popular, i va tenir una acollida que va superar les millors expectatives. 15 dies abans de l’acte ja estaven esgotades totes les localitats d’una plaça de bous amb la que no s’atreviria cap partit polític durant la immediata campanya electoral autonòmica i municipal. El públic que omplí de gom a gom la plaça va gaudir d’un acte cultural de qualitat i, alhora, molt emotiu, gràcies a la participació –també- d’artistes que ja s’havien retirat, com La Gossa Sorda, Al Tall i Lluís Llach. En aquest sentit, cal recordar el moment en que a causa de la pluja el so va fallar, i tota la plaça va cantar les cançons d’Al Tall, o la intervenció de Llach acompanyat de diverses corals, que van emocionar tots els assistents. L’actuació simultània de diferents muixerangues i castellers, aixecant alhora torres i figures, fou un altre moment impactant, per l’esclat de colors i formes, així com els dos-cents dolçainers dirigits per Carles Santos per tocar conjuntament la Muixeranga. 

Demà, 8 d’octubre, podrem gaudir d’un resum d’hora i mitja d’un espectacle que va durar moltes més hores, i que va expressar la riquesa i diversitat de la cultura dels valencians, i la nostra voluntat de ser, i dels lligams que ens agermanen amb Catalunya i les Balears (cal recordar que els presidents d’Omnium Cultural i Obra Cultural Balear van acompanyar el president d’ACPV quan aquest darrer pronuncià el parlament oficial d’ACPV en l’acte, com a visualització de la Federació Llull, entitat formada per les tres associacions). 

Acció Cultural vol agrair a la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisual el gest de sumar-se al dia dels valencians amb un programa cultural tan especial i emotiu, i també felicitar-se públicament per l’acord públic que han assumit els governs valencià i català de fer efectiu l’intercanvi de senyals quan comence a emetre la ràdio i televisió valencianes i, per tant, recuperar el senyal de TV3 al País Valencià de manera definitiva.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de