El president d’Acció Cultural, Premi de les lletres valencianes



L’entitat aplaudeix la decisió del Govern valencià i felicita també la resta de guardonats

El Govern valencià va fer públic ahir que la Distinció de la Generalitat 2016 Premi de les Lletres Valencianes serà atorgada a Joan F. Mira, actual president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i escriptor de reconegut prestigi, qualitat literària i reconeixement popular. La decisió ve a corregir el menysteniment dels anteriors governs a la cultura i la llengua en general, i a la figura i l’obra d’un dels principals i més coneguts representants de la nostra cultura en actiu. En aquest sentit, és també un acte de justícia. Però sobretot és una aposta per la visibilització de la producció cultural i literària del país i, particularment, per la important obra de Mira, que ja compta amb un ampli reconeixement social.

 

Joan F. Mira és doctor en Filosofia i Lletres i catedràtic de Grec, Premi Joan Fuster d’Assaig, Creu de Sant Jordi, Premi Nacional de la Crítica, i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, entre moltes altres distincions. Recentment, va ser elegit membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). És autor d’una ingent obra en molts diversos gèneres: novel·la (Borja Papa, Purgatori o El professor d’història), narrativa breu (com la ara la molt destacable Quatre qüestions d’amor), i nombrosos assaigs, estudis i biografies (entre els quals, La nació dels valencians, Hèrcules i l’antropòleg o Sant Vicent Ferrer. Vida i mite d’un predicador). Cal també destacar les traduccions de la Divina Comèdia de Dante, els Evangelis o l’Odissea.

Aquesta producció escrita ha estat acompanyada pel seu treball com a professor en la Universitat Jaume I de Castelló, la seua tasca capdavantera en l’antropologia valenciana i el seu compromís actiu i militant amb la llengua i cultura, amb el suport amb moltes i diverses iniciatives, i particularment amb la presidència d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Per tot això, ACPV aplaudeix un reconeixement merescut a una obra, una trajectòria i un compromís amb la llengua i la cultura.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de