ACPV participa en l’Assemblea d’ELEN i la trobada amb el President Puigdemont



Ferran Suay, membre de la JD d’ACPV i vicepresident d’ELEN, es reunirà el proper divendres amb el President de la Generalitat catalana i participarà en l’Assemblea d’ELEN a Barcelona

ELEN (European Language Equality Network, Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística) aplega més d’un centenar d’associacions europees que treballen pel reconeixement de llengües minoritzades a Europa, i és la principal ONG d’associacions davant les institucions europees. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) forma part d’ELEN, junt amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear (les tres associacions formem la Federació Llull, que és l’estructura associativa més important en defensa de la llengua i la cultura catalanes).

ACPV entén que la nostra presència i projecció en l’àmbit europeu és de gran importància per a la visibilitat d’una llengua i una cultura que l’Estat espanyol discrimina sistemàticament, i que aquesta presència no pot limitar-se a la participació o organització d’actes puntuals, que es perden entre el gran nombre d’actes, conferències, presentacions i debats que cada dia tenen lloc a les institucions europees, sinó que ha de tenir caràcter permanent. És per això que ACPV i la Federació Llull vam decidir de passar a formar part d’ELEN, i és també per això que un membre de la Junta Directiva d’ACPV, Ferran Suay, responsable de la nostra Secció de Política Lingüística, ha estat triat com a vicepresident d’ELEN.

El proper dissabte 5 de novembre tindrà lloc l’Assemblea General d’ELEN a Barcelona, a l’estadi del FC Barcelona, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L’Assemblea serà presidida per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Durant la jornada, es debatran línies d’actuació sobre el multilingüísme a Europa, i la situació de discriminació que pateixen les llengües minoritzades. Raons que expliquen la importància que el País Valencià siga representat en l’Assemblea,a través d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Divendres 4 de novembre, el dia abans de l’assemblea, tindrà lloc una trobada de la directiva d’ELEN amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en què participarà Ferran Suay, com a vicepresident d’ELEN. En la trobada s’hi abordaran temes relacionats amb el caràcter internacional de la situació en què viuen tots els parlants de llengües que, com la nostra, estan sotmeses a minoració.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de