Acció Cultural col·labora amb els Premis Literaris Ciutat de BenicarlóToni Gisbert, secretari d’ACPV, va representar la nostra entitat en l’acte de lliurament dels guardons de la primera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló a l’Auditori Pedro Mercader i al sopar literari posterior al Magatzem de la Mar.

L’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, celebrat el divendres 4 de novembre, va posar el colofó a nou mesos d’intens treball. Des del passat mes de març, quan es van presentar oficialment els premis, fins el dia en què s’han presentat les obres ja editades, els Premis Literaris han passat de ser un projecte a ser una realitat, que s’ha materialitzat en un magnífic acte de lliurament que ha tingut lloc a l’Auditori Pedro Mercader.

Amb l’animació musical del grup benicarlando Free Jazz Boleros i la presència a l’escenari de la periodista Reis Juan i l’actor Francesc Anyó com a conductors de l’acte, els tres guanyadors van recollir els guardons i van tenir l’oportunitat d’explicar el per què dels seus treballs i el seu procés de creació. Fátima Fernández (Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat), Joan Garí (Premi de Narrativa Memorialística) i Joan Borja i Sanz (Premi de Divulgació Científica) van rebre el guardó, una magnífica peça de l’escultor basc Iñaki Ruiz de Egino, i van aprofitar per agrair la implicació de l’Ajuntament de Benicarló, d’Onada Edicions i de les entitats i empreses que, com ACPV, han col·laborat en aquests premis.

L’acte, presidit per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, va comptar amb la presència –a més de Toni Gisbert, secretari d’ACPV- del director territorial de Presidència de la Generalitat valenciana, Adolf Sanmartín; el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; Roser Sebastià, de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, i representants del Centre Integrat Públic de Formació Professional, i de les empreses Ashland Chemical, IFF i Caixa Benicarló.

Posteriorment, en el sopar literari que va tenir lloc al Magatzem de la Mar, l’alcaldessa va expressar el seu convenciment que «aquests premis mostren tot allò que som i que volem ser» i «suposen la primera pedra per a situar aquesta ciutat nostra com a capital cultural i com a motor de desenvolupament». Miralles va agraïr la implicació de totes les persones, empreses i entitats que s’han bolcat en els Premis Literaris i va finalitzar assegurant que «continuarem treballant per anar fent grans aquests premis, que han nascut amb la il·lusió dels grans projectes i que, estic segura, es convertiran en un referent cultural de primer ordre».

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Josep Barberà, va insistir en la necessitat que les institucions públiques aposten per la cultura i va recordar que «tot allò que invertim en cultura no és una despesa, sinó una inversió».


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de