Acció Cultural de la Vall d’Albaida lliura els XIII Premis Basset i la Distinció Empar Granell 2016



El divendres 18 de novembre, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de la Vall d’Albaida va celebrar la tretzena edició dels Premis Joan Baptista Basset i l’entrega de la Distinció Empar Granell 2016 a l’Olleria (cada any, l’acte de lliurament té lloc a una població diferent de la comarca, amb l’objectiu de fer efectiva la descentralització, facilitar la coneixença de socis i simpatitzants, i articular el territori).  

 

A l’acte hi van assistir un centenar de persones, entre socis i col·laboradors d’ACPV, persones i entitats guardonades, i representants institucionals del poble que ens acollia, l’Olleria. Sandra Obiol, membre i representant de la Junta Directiva d’ACPV, va ser l’encarregada de l’entrega de cada guardó.   

Pep Albinyana va ser guardonat amb el Premi Joan Baptista Basset 2016 a la trajectòria en promoció cultural i informació comarcal; Almudena Francés, amb el Premi Joan Baptista Basset 2016 a la trajectòria artística i cultural; i el Grup de Danses Cardaors, amb el Premi Joan Baptista Basset 2016 a l’entitat compromesa amb la cultura i la tradició. Guardons merescuts que reconeixen treball individual i col·lectiu a favor de la cultura, la llengua, la comarca i el país. 

Finalment, M. Jesús Gomar, directora del CEIP Vicent Gironès, va rebre la Distinció Empar Granell 2016.  

Per cloure aquest emotiu acte, Toni Navarro i Manolo Pérez, membres del Grup de Danses Cardaors, van dedicar unes cobles a Empar Granell -i a la seua filla Adriana, que ens va acompanyar- per tal d’homenatjar-la en aquest acte en que un premi duu el seu nom. A més, Almudena Francés ens va tornar a encisar amb la seua veu, narrant una història que ens va fer reflexionar. 

Finalment, la Junta d’ACPV de la Vall d’Albaida vol agrair la col·laboració de Pau Romero – Anmorsígol- en l’enregistrament dels vídeos de les entrevistes a les persones guardonades; de Salvador Mollà, autor de cadascuna de les escultures–guardons; i de Joan Olivares, Jordi Oviedo i Carles Pascual, que presentaren amb emotives paraules a Pep Albinyana, Almudena Francés i el Grup de Danses Cardaors, abans de recollir els respectius premis de la mà de Sandra Obiol.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de