Acció Cultural participa en l’acte de lliurament dels premis del Festival de Cinema Ciutadà Compromés



El secretari d’ACPV lliura un dels guardons i felicita ACICOM per la feina feta

El Festival de Cinema Ciutadà i Compromés és una iniciativa organitzada per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) en la que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) participa activament, com a expressió de suport a l’audiovisual valencià i a la tasca d’ACICOM.

Aquesta col·laboració s’ha concretat enguany en la cessió de la sala d’actes de la nostra seu a València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, per al passi de pel·lícules o documentals. Així mateix, el secretari d’ACPV, Toni Gisbert, va lliurar el Guardó del Festival a la producció en valencià, en l’acte que va tenir lloc dimecres 23 de novembre al Teatre Micalet de València.

En el mateix acte es van lliurar la resta de guardons:

– La pel·lícula “Dones de novembre”, de Sergi Tarín i Oskar Navarro, en la qual es narren els afusellaments de presos republicans en el cementeri de Paterna després de finalitzar la guerra civil, ha ver la guanyadora de la modalitat de documentals.

– El guardó de cinema de ficció va recaure en la pel·lícula “14 anys i un dia”, dirigida per Lucia Alemany.

– El guardó de producció que millor destaca els valors de la ciutadania va ser per a “Profes, la buena educación”, realitzada per Giovanna Ribes.

– El premi a la producció audiovisual que aporta més valor a l’ús del valencià –que va lliurar el secretari d’ACPV- va ser per a “La guerra de sempre”, dirigida per Juli Esteve.

– El premi a la millor pel·lícula realitzada per micromecenatge o crowdfunding va recaure en “Y sin embargo se mueve”, de Nelo Martinez Herraiz.

– El sisè premi del Festival correspon a l’emès pel públic que ha assistit a les sessions. El guardó va ser lliurat al documental “Maqui!s”, de Lican Esteve.

El lliurament de premis va comptar amb una nombrosa assistència, entre la qual cal destacar la presència de les personalitats que van fer lliurament dels guardons a les produccions premiades: la realitzadora valenciana, premi Goya 2014, Pilar López Solano; el director de Cultur-Arts, Abel Guarinós; el president del Consell Rector de la nova corporació de Ràdio Televisió Valenciana, Enrique Soriano; el diputat i Síndic portaveu socialista, Manuel Mata; la consellera del Consell Valencià de Cultura, Gloria Marcos; el regidor de Cultura de Montserrat, Santiago Martínez; la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez; i el secretari d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de