El secretari d’ACPV participa en la taula “La competència lingüística en la funció pública” demà a Castelló



ACPV fa mesos que treballa per fer possible un acord per a la inclusió de la competència lingüística en la nova Llei Valenciana de la Funció Pública

Demà dijous 15 de desembre tindrà lloc a Castelló de la Plana un acte sobre “La competència lingüística en la funció pública, en el marc dels actes de commemoració de l’aniversari de les Normes de Castelló. En l’acte prendrà la paraula el secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, per a explicar el treball fet per la nostra entitat per a fer possible la inclusió de la competència lingüística en la nova llei de la funció pública valenciana que aviat començarà el seu tràmit parlamentari.

 

Acció Cultural considera que el nou context polític que va obrir el resultat electoral de les passades eleccions autonòmiques i locals valencianes és un canvi importantíssim que ens obliga a reconsiderar l’orientació del nostre treball per aconseguir els objectius de promoció i normalització de la llengua i cultura dels valencians, que és la raó de ser d’ACPV. En aquest sentit, la nova situació ofereix oportunitats per assolir avanços concrets i positius, i això ens ha de fer treballar de manera decidida i alhora responsable, perquè igualment és cert que el compromís de la nostra entitat és la consolidació del canvi i evitar per tant qualsevol perill de reversió d’aquest.

El primer pas en aquesta direcció ha estat el disseny i divulgació d’un marc positiu, amb l’encuny i popularització de l’expressió “competència lingüística” per a fer referència no a una exigència, sinó a una competència o capacitat, perquè, qui vol ser catalogat com a incompetent? Guanyar capacitats és un guany personal i col·lectiu, i així hem d’explicar-ho, per a sumar voluntats

La situació actual també ens porta a treballar des del diàleg i el consens, buscant espais per a la trobada, evitant divisions i enfrontaments que tenen un innegable cost públic i polític: la ciutadania castiga –ho hem comprovat diverses vegades- la divisió i el conflicte, i premia la capacitat d’entesa i les actituds constructives, serenes i responsables.

Per això, el mètode ha de ser el de sumar voluntats per a fer possible la inclusió de la competència lingüística en la nova llei de la funció pública, un pas que aviat serà una realitat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de