Acció Cultural ofereix el seu servei jurídic al regidor de Gata i a totes les víctimes de discriminació per raons de llengua


logo-acpv-roig

ACPV treballarà també amb la Direcció General de Política Lingüística per a garantir els Drets Lingüístics dels valencians 

La defensa dels drets lingüístics dels valencians i valencianes ha estat una constant històrica del treball d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). En aquest sentit, el nostre Servei Jurídic és conegut per haver guanyat nombroses sentències i recursos judicials, i per tenir una llarga experiència en l’assessorament i defensa de les víctimes de discriminació per raons de llengua. Paral·lelament, la nostra Secció de Política Lingüística ha fet diverses campanyes d’informació i conscienciació, com l’elaboració i distribució d’una Guia de Drets Lingüístics, amb informació legal, respostes als dubtes més habituals, i models de formularis i instàncies.

Tot i això, i constatant que encara avui continuen existint casos de discriminació tan greus com el denunciat pel regidor de Gata Jaume Monfort, ACPV reforçarà aquest 2017 el seu Servei Jurídic i la seua Secció de Política Lingüística amb una Oficina de Garantia dels Drets Lingüístics, que oferirà informació, assessorament jurídic, models d’instàncies i formularis, i vies de denúncia, de forma presencial, telefònica i digital, per tal d’avançar de manera efectiva i decidida en la garantia dels dels Drets Lingüístics dels valencians. La nostra experiència és un important aval en aquest treball.

ACPV també posa aquesta experiència i aquesta nova campanya de reforçament de la nostra Oficina de Drets Lingüístics al servei de la col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat valenciana, perquè les institucions han de ser garantia de protecció dels drets dels ciutadans. 

Però més enllà d’aquestes mesures immediates, ACPV entén que la solució passa per l’elaboració d’una Llei d’Igualtat Lingüística, tal com va proposar el març de 2015, en base al document presentat en aquell moment amb la col·laboració de les universitats valencianes, i que cada vegada ha estat assumit com a proposta per més agents socials. Perquè el suport legal a la igualtat per raons de llengua és l’instrument necessari per a la protecció de l’exercici dels drets lingüístics dels valencians.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de