Acció Cultural proposa millores a l’esborrany de la Llei de la Funció Pública



ACPV proposa diverses millores a l’esborrany d’avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana

Una vegada garantit que la llei contemplarà la necessitat de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública i la promoció, ara cal concretar els coneixements a acreditar i assegurar que la llei siga d’aplicació pràctica a l’any de la seua aprovació 

ACPV ha informat els partits que donen suport a l’Acord del Botànic i al Govern d’aquestes propostes, i té la seguretat que hi haurà finalment acord i consens

Avui, Ferran Suay –responsable de Política Lingüística en la Junta Directiva d’ACPV- i Toni Gisbert –secretari d’ACPV- han fet públic el posicionament d’ACPV davant l’esborrany d’avantprojecte de Llei de Funció Pública Valenciana presentat per la Conselleria de Justícia. Davant el procés de tramitació i negociació que ara s’obre, fins a la conversió de l’esborrany en projecte de llei, l’entitat ha volgut fer públics els 4 principis en què considera necessari que es fonamente el projecte definitiu:

 

1.- El diàleg i el consens han de ser el mètode de treball, per tal de garantir l’estabilitat d’un Govern plural

És aquesta doble premissa la que ha estat en la base de l’actuació d’ACPV per aconseguir l’objectiu que la nova llei incloguera la necessitat d’acreditar la plena competència lingüística en l’accés i en la promoció a la funció pública valenciana. Per això, durant el segon semestre del 2016 el nostre treball va ser discret i estigué marcat per l’objectiu d’identificar els punts de trobada entre les diferents parts. L’acord és producte d’aquest treball i de l’actuació constructiva de totes les parts implicades.

 

2.- L’objectiu és garantir que cap valencià serà discriminat per raó de llengua en el tracte amb l’administració pública valenciana. El consens social a l’entorn d’aquest objectiu és molt majoritari, i ha de ser la raó que guie totes les decisions.

 

3.- És una notícia positiva haver aconseguit que la nova Llei de la Funció Pública Valenciana demane l’acreditació d’aquesta competència per a l’accés i la promoció a l’administració

 

4.- Cal introduir 4 millores en l’esborrany d’avantprojecte:

a) L’esborrany ha d’estar disponible en les dues llengües.

b) L’article 41.2, en l’apartat i) de l’esborrany diu: “Requisitos para su provisión, entre los que deberá constar […], EN SU CASO, el nivel requerido de conocimiento del valenciano”; i el 109 f) afirma: “El nivel de conocimiento acreditado del valenciano, CUANDO NO CONSTITUYA REQUISITO”. Proposem eliminar les expressions que hem remarcat amb majúscules.

c) La prudència recomana que la nova Llei de la Funció Pública Valenciana concrete els coneixements que han d’acreditar-se per a l’accés a la funció pública, fins al moment en què entrarà en vigor el reglament. 

d) Cal preveure la implantació de la llengua de signes, sense cap adjectivació, o preveure-la en les dues llengües oficials en el nostre territori.

 

 

Document “ACPV davant l’esborrany d’avantprojecte de llei de la funció pública valenciana” – PDF

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de