Acció Cultural felicita els consellers de Cultura català, valencià i balear per l’acord de cooperació lingüístic i cultural



L’acord és el primer pas d’una normalització per la qual la nostra entitat ha treballat molts anys

Acció Cultural valora molt positivament la Declaració de Palma feta pública avui pels consellers de cultura català, valencià i balear, i coincideix plenament amb els objectius expressats en ella: l’homologació d’acreditacions de coneixements lingüístics, l’articulació de circuits d’arts escèniques, audiovisuals, musicals, literatura, cultura popular, la participació conjunta en fires i festivals, els programes d’intercanvis d’autors i la participació en l’Institut Ramon Llull.

Així mateix, ACPV també considera molt positiva la determinació dels tres consellers de fer front a les polítiques i iniciatives del Govern espanyol contràries a la llengua i cultura catalanes, a la seua unitat i a la seua normalització i reconeixement.

ACPV valora la Declaració de Palma com a inici de la normalització en les relacions entre Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i la col·laboració entre les tres administracions, objectiu pel qual la nostra entitat ha treballat durant tants anys.

Acció Cultural recorda que en aquest camí encara resten pendents algunes fites com la recuperació de TV3 al País Valencià i la reciprocitat d’emissions de televisió i ràdio en llengua pròpia.

La nostra entitat continuarà treballant per acompanyar aquest inici de relacions normalitzades amb el nostre treball en l’àmbit civil i associatiu, amb actes i campanyes que ajuden a impulsar aquesta normalització, i amb la disposició a continuar el treball des del diàleg discret i el consens com a mètode, amb ànim constructiu i propositiu.

Declaració de Palma – PDF

Acordada la Declaració de Palma, per la qual els governs de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià es comprometen a col·laborar en matèria de llengua i cultura

Els governs valencià, català i balear acorden la Declaració de Palma per a col·laborar en matèria cultural



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de