ACPV es felicita per l’acord per a la competència lingüística en la funció pública



L’acord fet públic avui satisfà la petició feta expressada per ACPV en la roda de premsa del passat 1 de febrer

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament l’acord fet públic avui per part del Govern valencià per a la inclusió de la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública en el que serà el projecte de llei de funció pública valenciana i, particularment, destaca que el projecte incloga una disposició que detalle els coneixements que caldrà acreditar concretament.

Aquesta va ser precisament la demanda que va fer la nostra entitat en la roda de premsa que Toni Gisbert i Ferran Suay, secretari i responsable de Política Lingüística d’ACPV respectivament, van fer el passat 1 de febrer. En aquella roda de premsa, Gisbert i Suay van proposar exactament, tal com recollia la nostra nota de premsa, que “La prudència recomana que la nova Llei de la Funció Pública Valenciana concrete els coneixements que han d’acreditar-se per a l’accés a la funció pública, fins al moment en què entrarà en vigor el reglament”.

L’acord fet públic avui recull aquesta demanda, i per tant garanteix que, com a tard, en les oposicions previstes per al 2019 serà ja vigent la necessitat d’acreditar la competència lingüística en valencià per a l’accés a la funció pública. S’assoleix, per tant, un dels objectius històrics pels quals ha treballat durant molts anys la nostra entitat.

ACPV vol felicitar-se també pel bon resultat del treball de diàleg, pacte i consens que hem desenvolupat durant els darrers mesos, per avançar en allò que inicialment semblava difícil, i que ha permès identificar punts de trobada de posicions que podien semblar inicialment allunyades.

En aquest sentit, ACPV reivindica com a eixos de la nova manera de fer, la riquesa de la pluralitat gestionada des de la responsabilitat, la metodologia del diàleg i el treball discrets, i la capacitat d’oferir propostes positives i solucions –i no conflictes ni enfrontaments- a la societat valenciana, com a l’única via que ens permetrà consolidar i renovar la majoria social i política a favor dels valors de progrés i país i, a més, alhora, assolir avanços concrets en favor de la llengua i la cultura.

Nota de premsa de la Generalitat: Gabriela Bravo i Vicent Marzà informen als sindicats sobre el requisit lingüístic en l’avantprojecte de Llei d’Ocupació Pública de la Comunitat Valenciana



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de