Acció Cultural reclama un finançament just per al País ValènciaToni Gisbert, secretari de l’entitat, participa en la concentració unitària convocada avui pel president de les Corts Valencianes, i en l’acte de lliurament del Premi Guillem Agulló

ACPV convoca el dissabte 29 una festa per les nostres televisions i una manifestació pel finançament

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha volgut sumar als actes convocats avui pel president de les Corts Valencianes per a commemorar el 25 d’Abril, diada dels valencians. Concretament, Toni Gisbert, secretari de l’entitat, assistirà a l’acte de lliurament del Premi Guillem Agulló, en homenatge a les víctimes de crims d’odi i en record al jove de Burjassot assassinat per un grup feixista ara fa 24 anys.

 

Posteriorment, el secretari d’ACPV se sumarà a la concentració davant les Corts valencianes convocada per a reclamar un finançament just per al País Valencià. La nostra entitat entén que ara és l’hora que els valencians ens unim per defensar el que és nostre, davant les agressions i el menyspreu del Govern espanyol. Per això reclamem a partits, sindicats i entitats unitat, tal com demanda el nostre poble en aquest moment.

És per això que, en aquest sentit, ACPV ha convocat el proper dissabte 29 d’abril una jornada reivindicativa, per a reclamar un finançament just, i també la recuperació de la ràdio i televisió valencianes i del senyal de TV3.

Concretament, el dissabte 29 pel matí tindrà lloc una festa per les nostres televisions al Jardí de Vivers de València, amb l’actuació de grups de música de TV3, IB3 i la ràdio i televisió valencianes, amb l’objectiu de visualitzar la demanda social a favor del retorn de les nostres televisions. Ja fa dos anys del canvi de cicle polític, i els valencians encara esperem que es pose solució a una demanda que ha provocat multitudinàries mobilitzacions. ACPV, per tant, considera que ha arribat ja el moment de treballar per donar resposta a aquesta demanda, i per això hem iniciat un procés de diàleg amb les institucions valencianes que, alhora, anirà acompanyat de pronunciaments i mobilitzacions, fins que assolim l’objectiu de recuperar les nostres televisions. Recuperar la ràdio i televisió valencianes i TV3 és ara, una vegada assolida la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública, el nostre següent objectiu.

El mateix dissabte 29, ACPV ha convocat també una manifestació amb el lema “Ja n’hi ha prou! Per un finançament just”, que eixirà a les 18h de la plaça de sant Agustí de València. Amb això, Acció Cultural recull la indignació que la majoria de la societat valenciana sent per la discriminació a la que ens sotmeten els pressupostos generals de l’Estat aprovats pel Govern espanyol, i crida els valencians a mobilitzar-se en favor dels seus drets.

Finalment, la diada del 29 d’abril es tancarà amb un concert jove, organitzat per Joves d’ACPV i BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats) al Jardí de Vivers de València.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de