ACPV valora molt positivament el Decret d’Usos Administratius de la Llengua


logo-acpv-roig

L’entitat continuarà col·laborant i treballant per la promoció i la dignificació de la llengua pròpia

L’aprovació del Decret d’Usos Administratius per part del Govern valencià en la reunió d’avui del Consell és un pas molt positiu que permet avançar en la direcció de la igualtat lingüística. ACPV saluda la mesura, que va en el sentit que la nostra entitat ha treballat durant molts anys: que la llengua pròpia dels valencians ha de ser, coherentment, la llengua pròpia de l’administració pública valenciana, i que cal garantir el dret de tots els ciutadans a l’ús de la llengua pròpia en la seua relació amb l’administració. L’any 2015 ACPV va presentar, junt amb les universitat públiques valencianes, un document que proposava l’objectiu novedós d’avançar cap a una llei de igualtat lingüística. Aquesta proposta ha anat guanyant base social i sumant suports, però més important encara és poder fer passes concretes en la direcció de l’objectiu de la igualtat lingüística. Aquest decret n’és una, i important.

 

Per això, ACPV dóna tot el seu suport al decret d’usos administratius, i renovem el nostre compromís com a entitat per a continuar col·laborant en la promoció i dignificació de la llengua pròpia. I en aquest sentit ara cal animar al Govern a aprovar el reglament de l’Oficina de Drets Lingüístics, el qual serà un nou pas cap a la igualtat lingüística.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de