El Comité de Direcció d’ELEN i ACPV es reuneixen amb el President de les Corts ValencianesAvui es presenta el Protocol de Donostia a València

Es tracta d’una visita important: ELEN aplega 150 entitats de 22 estats europeus, i és la principal interlocutora de les institucions europees en matèria de llengües minoritzades. Que ara el president d’ELEN siga Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV, no és només un reconeixement a la nostra entitat, sinó també una porta oberta per a poder canalitzar les reivindicacions, demandes, propostes i denúncies referents a drets lingüístics dels valencians.

 

Concretament, els membres del Comité de Direcció d’ELEN que participen en la visita són: 

Ferran Suay, President (Acció Cultural del País Valencià)

Davyth Hicks, Secretary-General(ELEN/ Eurolang)

Paul Bilbao-Sarria, Vice-President (Kontseilua)

Gweltaz Ar Fur (Kevre Breizh),

Marga Payola (Plataforma per la Llengua)

Conchúr Ó Giollagáin, Vice-President (Soillse)

Krisztina Sándor, Vice-President (EMNT)

Paulo Filgueiras and Elsa Quintas (A Mesa pola Normalización Lingüística)

Dòmhnall MacNèill, Vice-President (CnaG)

Nicolas Caracota (Councilof Armans),

Wyn Williams (Mudiad Dathlu’r Gymraeg)

Anneli Sarhimaa (Universitat de Magúncia)

Claudia Soria (Centre Italià de Recerca)

Timur Seifellen (ESTPLUL)

En la visita al president de les Corts, ens han acompanyat el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; el diputat de Compromís Josep Nadal; Rafa Reig i Vicent Esteve, d’Intersindical Valenciana; i Manuel Carceller i Elia Garcia, de Plataforma per la Llengua.

Posteriorment, avui a les 19h tindrà lloc l’acte de presentació del Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics a la seu central d’ACPV a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12), en la que assistiran el secretari general de Pol´tiica Lingüística del Govern valencià, Rubern Trenzano, i representants dels sindicats UGT-PV, CCOO-PV i Intersindical Valenciana, i dels partits que donen suport al Govern.

I demà, una jornada de treball, amb una primera sessió oberta i una segona part tancada de treball del Comité de Direcció.


Etiquetes: ACPV Corts Valencianes ELEN Enric Morera Erasmus + igualtat lingüística política lingüística Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de