Presentem el Protocol de Donostia a ValènciaFerran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV i president d’ELEN, Davyth Hicks, secretari general, i Paul Bilbao, vicepresident, han estat els encarregats de presentar, en nom de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (que aplega 150 entitats de 22 estats europeus) el Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics (conegut com a Protocol de Donostia) en un acte celebrat a València, a la seu central d’ACPV.

 

Entre el públic assistent, hi havia Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística del Govern valencià; Paco Molina, de CCOO-PV; Rafa Reig, d’Intersindical Valenciana; Lola Cayuela, d’UGT-PV; Antonio Montiel, síndic del Grup Parlamentari de Podem; Toni Gisbert i Maria Deltell, de la Junta Directiva d’ACPV, i Alfons Esteve i Francesc Esteve, de la Secció de Política Lingüística d’ACPV; els membres del Comité de Direcció d’ELEN; representants de la Mesa per la Normalització Lingüística de Galícia; Marga Payola i Manuel Carceller, de Plataforma per la Llengua; i Vicent Esteve, d’Escola Valenciana, entre d’altres.

El Protocol és una guia per a la diagnosi de la situació dels drets lingüístics en 7 àmbits (administració pública i institucions, educació, àmbit socioeconòmic, onomàstica, mitjans de comunicació i noves tecnologies i cultures) mitjançant indicadors d’avaluació, i per a la proposta de polítiques lingüístiques a partir de la diagnosi, així com per al seguiment del seu resultat. En aquest sentit, és un instrument útil, amb una metodologia dissenyada amb la participació de 100 entitats que treballen en favor de les llengües europees minoritzades.

ACPV, representant valenciana d’ELEN, iniciarà ara la implementació del Protocol al País Valencià, amb l’objectiu d’avançar amb mesures positives concretes en el respecte als drets lingüístics dels valencians, i comptarà a més amb el suport de la xarxa ELEN i la seua capacitat d’interlocució davant les institucions europees.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de