Acció Cultural denuncia la repressió a CatalunyaConcentracions a València, Castelló, Alacant, Elx, Alcoi i Pedreguer

L’actuació del Govern espanyol a Catalunya, amb l’ocupació per part de la policia de conselleries i altres seus del Govern, i la detenció d’alts càrrecs institucionals, pel simple fet d’haver respectat l’opinió del 80% de la població catalana i haver convocat un referèndum, va alarmar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i totes les persones i col·lectius demòcrates. Estem parlant de l’anul·lació per la via dels fets de l’autonomia i la suspensió dels drets de llibertat d’expressió i pluralitat política: sembla que no és cert allò que en la democràcia espanyola es pot defensar qualsevol proposta o projecte polític sempre i quan siga per vies democràtiques.

Els fets no només afecten Catalunya, perquè si avui el Govern espanyol pot suspendre per la via dels fets el poder autonòmic en un lloc de l’estat, demà podrà fer-ho en qualsevol altre, i sotmetre amb la força d’un desplegament militar i policíac les institucions i els càrrecs electes autonòmics i municipals, sense cap mirament. Amb aquest Govern algú pot creure que el País Valencià podrà no ja negociar, ni tan sols dialogar, un canvi en el model de finançament o una millora de l’autogovern?

Per això, Acció Cultural va convocar el mateix dia, dimecres 20 de setembre, a socis i simpatitzants de l’entitat a concentrar-se a 6 poblacions valencianes: a València, Alacant i Castelló davant les respectives seus de la Delegació del Govern espanyol, i a Elx, Alcoi i Pedreguer davant els seus ajuntaments. La resposta superà les millors expectatives: milers de valencians s’aplegaren en defensa de la democràcia, entre els quals diputats dels grups parlamentaris de Compromís i Podem, i representants sindicals i associatius.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol agrair la resposta immediata dels valencians que ens vam aplegar en defensa de la democràcia, i avui mateix farà públic un pronunciament amb noves mesures. Perquè a Catalunya, ens juguem la democràcia tots.


VALÈNCIA

ALACANT

CASTELLÓ

ALCOI

ELX

PEDREGUER


Etiquetes: ACPV democràcia Erasmus + Òmnium Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de