I Congrés de materials per a una visió sociolingüística de la societat valencianaDemà tindrà lloc a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València el I Congrés per a una Visió Sociolingüística de la Societat Valenciana, amb la col·laboració i participació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

La iniciativa parteix d’un Grup de Treball format per professionals de la sociolingüística, impulsat per la preocupació davant la degradació de la llengua catalana al País Valencià, després de dècades de governs i polítiques profundament antivalencianes, i la necessitat, conseqüentment, de treballar per a revertir col·lectivament aquest procés.

En aquest sentit, el Grup de Treball apunta tres objectius del Congrés:

1.- Difondre materials per als professionals de la recerca sociolingüística, per afavorir la seua tasca i la proposta d’eines de treball.

2.- Crear interès per la sociolingüística com a eina per a la construcció d’una comunitat lingüística en peu d’igualtat amb la resta de comunitats lingüístiques.

3.- Contribuir a establir les bases per a crear una mínima estructura de recerca sociolingüística, que permeta, entre d’altres coses, dur a autors i investigadors d’altres països a casa nostra, per aproximar-nos a iniciatives i estudis ja existents.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té com objectiu fonamental la promoció de la llengua i cultura pròpies del poble valencià, i és per això que entén necessari treballar en tots els àmbits possibles que puguen afavorir l’avanç en l’esmentada direcció. La llengua no és una realitat estanca, sinó que està estretament interrelacionada amb totes les dinàmiques socials i, en aquest sentit, cal abordar-la com una realitat viva i en evolució. Aquesta visió dinàmica està d’altra banda estretament relacionada amb la conceptualització de la política lingüística com una política destinada a garantir la igualtat també en l’àmbit de les llengües i, per tant, a dissenyar i implementar actuacions que ens puguen ajudar a revertir processos de discriminació i menysvaloració social.

 

 

TRÍPTIC DEL CONGRÉS


Etiquetes: ACPV Erasmus + igualtat lingüística política lingüística sociolingüística Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people Universitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de