Dissabte 21 d’octubre arriba el Correllengua a TorrentEl Correllengua és un programa d’activitats que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) impulsa a tot el País Valencià durant els mesos de setembre i octubre per la promoció de la llengua i la cultura. D’una banda, el Correllengua es dedica cada any a l’obra i la figura de destacades personalitats de la nostra cultura. Enguany, el dediquem a l’Any Prudenci Bertrana (declarat com a tal per commemorar el gran autor del modernisme literari, amb obres tan destacades com ara Josafat) i a Joan Fuster (en el 25è aniversari de la seua mort), i és amb aquest motiu que hem editat auques i unitats didàctiques de cadascun dels nivells de primària, secundària i batxiller com a material per a treballar a l’aula amb l’objectiu de difondre els dos autors.

 

A més, el Correllengua és també una celebració pública, que vol fer de la llengua un motiu de festa. Per això, s’organitzen cercaviles que recorren molts pobles, encapçalades per la Flama de la Llengua, i nombroses mostres de cultura popular, com ara grups de dolçainers i tabalaters, o de muixerangues i grups de ball. I, per tancar la cercavila, es llegeix el Manifest del Correllengua, que enguany posa l’accent en els avenços assolits pel que fa a la igualtat lingüística (acord per a la inclusió de la competència lingüística en la nova llei de la funció pública valenciana, decret d’usos administratius de la llengua, projecte de llei de plurilingüisme…), i també assenyala els principals reptes que ara hem d’afrontar (principalment, la recuperació de les ràdios i televisions públiques en llengua pròpia, això és, la posada en marxa d’Àpunt i la fi de la censura i la recepció del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio).

A la comarca de l’Horta Sud, el Correllengua tindrà lloc aquest dissabte, 21 d’octubre, a la ciutat de Torrent, i la seua organització s’emmarca en el treball de coordinació comarcal en favor de la llengua i la cultura realitzat per ACPV junt amb nombrosos col·lectius locals, que s’ha traduït, per exemple, en la realització dels Sopars Estellés a la majoria de poblacions de la comarca. Així, concretament, el Correllengua de Torrent compta amb l’organització del col·lectiu torrentí Comissió 9 d’Octubre -a més d’ACPV- i amb la col·laboració de l’Ajuntament i de col·lectius locals de Xirivella, Picanya, Paiporta, Alaquàs…

El Correllengua arribarà demà dissabte, 21 d’octubre, a Torrent, a les 19,30h, amb una cercavila pel centre de l’Avinguda, fins a la Torre, on tindrà lloc la lectura del manifest. Posteriorment, hi haurà un sopar de germanor a la plaça de la Torre i, en acabar, l’actuació del popular Xavi Castillo a la mateixa plaça.

Convidem els torrentins a participar en un acte lúdic i festiu que, alhora, vol ajudar a promoure la llengua i la cultura d’una forma positiva, integradora i oberta. Perquè la llengua ens dóna personalitat com a poble, i la cultura ens permet construir una societat moderna i plural.


Etiquetes: correllengua correllengua 2017 Erasmus + igualtat lingüística política lingüística Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people Torrent

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de