Arriba la 5a Plaça del Llibre a ValènciaLa V Plaça del Llibre es celebrarà de l’1 al 5 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València

Participaran 40 editorials de les Illes, Catalunya i País Valencià

10 llibreries valencianes atendran una oferta de més de 2.000 títols

La Plaça del Llibre està inclosa dins de les activitats del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana

El poeta Marc Granell i Capella de Ministrers, premis Plaça del Llibre 2017

Aquest mati, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, s’ha presentat als mitjans de comunicació la V Plaça del Llibre, que  es celebrarà de l’1 al 5 de novembre, a la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València. La present edició està organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a iniciativa de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i compta, a més, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i les universitats publiques valencianes. 

 

L’acte de presentació ha estat presidit per  Carmen Amoraga, Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana; Manel Romero, de FULL; Dolors Pedrós, Presidenta d’AEPV; Nacho Larraz, President del Gremi de Llibrers de València; Gemma Pasqual, Vicepresidenta d’AELC; Toni Gisbert, Secretari d’ACPV; i Josepa Garcia del Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament, en representació de les Biblioteques Municipals de València. 

La present edició comptarà amb més de 600 metres lineals de llibres de 40 editorials de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Aquesta oferta amb més de 2.000 títols, atesa per 10 llibreries valencianes, convertiran la Plaça de l’Ajuntament de València en un gran aparador de llibres en la nostra llengua. Aquestes 40  editorials són Adia Edicions, Andana Editorial, Austro Hongaresa de Vapors, Balandra Edicions, Comanegra, Combel, Drassana, Edicions 96, Edicions Bromera, Edicions del Buc, Edicions del Bullent, Edicions Sidillà, Editorial 3i4, Edicions de la Universitat de Barcelona, Editorial Barcino, Editorial Gregal, El Petit Editor, Fundació Sambori, Institució Alfons el Magnànim, Jollibre, L’Encobert, Llegir en català, Lletra Impresa, N9U grup Editorial, Onada Edicions, Pagés Editors, Perifèric Edicions , Pruna Llibres,  Publicacions de la Universitat de València, Publicacions de la Universitat Jaume I, Publicacions de la Universitat d’Alacant, Sembra Llibres, Tabarca, Tàndem Edicions, Edicions Tivoli, Triangle Books,  Vincle Editorial i Xarxa Vives d’Universitats.  

Per la seua banda, les llibreries que participaran enguany són Abacus Cooperativa (València), Ambreta Llibrera (València), Detroit Llibres (Alcoi), Librería El Puerto (Sagunt),  Llibreria La Moixeranga (Paiporta),  Llibreria Inter Tècnica (València), Llibreria Segui (València), Somnis de paper (Benetússer), Tirant lo Blanch (València)  i Llibreria 35 Formiguetes (València). Un total de 10 llibreries que, com en edicions anteriors, participaran de manera cooperativa. 

També cal destacar la participació per primera vegada de la  Xarxa Vives d’Universitats, que contarà amb espai especial. Aquesta xarxa promou les publicacions de les 22 universitats membres i gestiona el portal d’informació i venda electrònica de les publicacions universitàries e-BUC. Dins de la participació de la Xarxa Vives destacarà la col·laboració de les universitats públiques valencianes –Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de València i Universitat d’Alacant-, així com de la Universitat de Barcelona. 

La Plaça del Llibre 2017 comptarà amb un ampli programa d’activitats. Al llarg dels 5 dies del certamen es presentaran 40 novetats de 20 editorials diferents. Entre els més de 60 autors i autores que signaran a la Plaça destaquen Teresa Broseta, Toni Cabo, Pepa Guardiola, Francesc Mompó, Manel Joan Arinyó, Lourdes Boïgues, Toni Mollà, Jordi Colonques, Joan Canela, Artur Heras, Núria Cadenes, Ester Vizcarra, Salvador Vendrell, Joan Arrandis, Paolo Ferrando, Fani Grande, Fina Girbés, Tona Català i Pasqual Alapont. 

Entre els actes programats cal destacar la vesprada del dijous 2 de novembre que es dedicarà per complet a Joan Fuster amb motiu del 25 aniversari del seu traspàs, on es presentaran els llibres col·lectius Nosaltres, el fusterians, Nosaltres, les fusterianes, La improbable vida de Joan Fuster, així com Alfaro- Fuster

També cal ressenyar la participació per segona vegada de les Biblioteques Municipals de València, dependents de la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, que organitzaran, entre altres activitats, un encontre de bibliotecaris de la xarxa municipal amb l’objectiu de fer una selecció de títols entre els llibres exposats, que serà adquirida per les biblioteques municipals, així com una biblioteca infantil impulsada y supervisada pels bibliotecaris municipals, que funcionarà al recinte firal per a que les xiquetes i els xiquets que ens visiten puguen consultar i gaudir dels llibres i la lectura. 

A més d’aquesta biblioteca infantil, els més menuts podran gaudir d’un ampli programa d’activitats lúdiques i formatives que ja compta amb inscripció de més de 1.000 escolars en activitats matinals concertades. També comptarem amb l’actuació musical de Dani Miquel

Dins de les activitats per als més menuts el diumenge 5 de novembre, té una importància rellevant la cavalcada per la lectura on participaran alumnes de diferents centres docents vestits com els seus personatges literaris preferits. Tancarà la cavalcada el pregó pel forment de la lectura a càrrec de l’Ambaixada de la Lectura, càrrec que ostenta actualment l’escriptora Anna Moner

Com en edicions anteriors, les activitats programades es tancaran cada dia amb una actuació musical amb el suport del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València. 

També per quart any consecutiu es lliuraran els Premis de la Plaça del Llibre. Aquest guardons tenen com a finalitat reconèixer persones i entitats que han destacat per la seua trajectòria literària  i la seua tasca de difusió del llibre i la lectura. Enguany el Premi a la Trajectòria Literària Plaça del Llibre 2017 és per al poeta valencià Marc Granell, amb una llarga i reconeguda trajectòria amb poemaris com  Llarg cam llarg, Versos per a Anna o Tard o d’hora. El Premi Difusió Plaça del Llibre 2017 és per a Capella de Ministrers, la formació valenciana especialitzada en música antiga i barroca creada per Carles Magraner fa ara 30 anys, i que s’ha dedicat a difondre mitjançant la música els gran autors i obres de la nostra literatura com Ausiàs March, Ramon Lluch, Joanot Martorell o la lírica trobadoresca, entre altres. 

La Plaça del Llibre va nàixer l’any 2013 per a donar visibilitat a la literatura feta en valencià i consolidar un punt de trobada a la tardor entre editors, autors i lectors. La Plaça parteix del compromís de les entitats impulsores de la cultura i la llengua en general, i amb el llibre en particular, amb la finalitat de sumar sinèrgies per difondre  la lectura com a via fonamental per  accedir al coneixement i contribuir a la divulgació dels nostres autors autores.  


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de