Joves d’Acció i BEA inicien una campanya per a garantir la docència en valencià



Joves d’Acció i BEA: “La UV ha de complir la docència en valencià”

Presenten una campanya de recollida de signatures

Joves d’Acció Cultural del País Valencià i el Bloc d’Estudiants Agermanat (BEA) reivindiquem el dret d’estudiar en valencià i el compliment de la docència en la nostra llengua a la universitat, per tercer any consecutiu

Joves d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Bloc d’Estudiants Agermanats han iniciat la campanya que porta de nom #ReclamaElsTeusDrets amb la presència de:

Néstor Beltran (representant del BEA)
Miquel Andrés ( representant de Joves d’Acció Cultural)
Ferran Suay ( Doctor en Psicologia de la Universitat de València i membre de la junta d’ACPV)
Begoña Pozo (equip deganal de la Facultat de Filologia, Comunicació y Comunicació)

Joves d’Acció Cultural del País Valencià i Bloc d’Estudiants Agermanats volem deixar clar des de l’inici que es pot actuar per posar fre a aquest incompliment de la docència en valencià, però per fer-ho sols necessitem que els estudiants reclamen els seus drets i ens avisen d’aquests incompliments. Hem de fer córrer la veu a tot l’alumnat i demostrar, així, que junts podem canviar aquestes irregularitats.

La campanya parteix de l’estudi “Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes” (elaborat per experts per encàrrec de la Universitat de València i d’altres institucions l’any 2011per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), el qual mostra xifres preocupants quant al compliment de la docència en valencià a les universitats valencianes.

És per això que vam dissenyar una campanya que volia reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el deure del compliment de la docència en la nostra llengua per tal de promoure el compliment del Pla d’Increment de la Docència en Valencià (Acord del Consell de Govern de la Universitat de València 129/2912, de 26 de juny). La iniciativa dissenyada, organitzada i impulsada pels Joves d’ACPV, i realitzada amb la col·laboració del Bloc d’Estudiants Agermanats es repetirà enguany, amb el mateix objectiu.

Entre les accions que durem a terme, tenim previstes:

Creació de punts d’informació a l’estudiant on es realitzarà recollida de reclamacions.

Pegada de cartells per a que la gent siga coneixedora de la campanya que estem realitzant

Obertura del hastag #reclamaElsTeusDrets, on la gent puga comunicar les seues accions, observacions a les xarxes socials Instagram, Twitter i Facebook.

– Obrir una pàgina de Facebook on comunicar totes les nostres accions i convidar a que la gent s’aprope.

– Creació d’una web on la gent pot informar-se del contingut de la campanya i translladar els seus malestar d’una manera cómoda mitjançant un formulari.

– Col·locació d’un photocall on la gent podrà publicar les seues fotos a les xarxes socials acompanyades del hastag #reclamaElsTeusDrets.

Joves d’Acció Cultural del País Valencià i el Bloc d’Estudiants Agermanat (BEA), treballem per fer arribar al conjunt de la comunitat universitària les vies d’actuació davant d’un cas d’incompliment com aquest.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de