La Universitat de València entra en ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística)L’acte oficial tindrà lloc avui a les 18h al Rectorat de la Universitat

ELEN es reuneix demà dissabte a València, en una reunió presidida per Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que ostenta la presidència d’ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, que agrupa 150 associacions de llengües minoritzades –d’Escòcia, Irlanda, Gal·les, Cornualles, Bretanya, País Basc, Còrsega, Friüli, Flandes…- de 22 estats europeus, reconeguda com a interlocutora per les institucions europees), ha organitzat dues reunions d’ELEN avui i demà a València.

Avui a les 18h tindrà lloc a l’edifici del Rectorat de la Universitat de València l’acte d’incorporació de la Universitat a la xarxa ELEN, amb la participació de Maria Vicenta Mestre, vice-rectora; Ruben Trenzano, Director General de Política Lingüística; Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV i president d’ELEN; i Joan F. Mira, president d’ACPV.

La incorporació de la Universitat a ELEN implica un aval acadèmic i institucional de gran importància a la xarxa, i ajudarà al seguiment de la política lingüística al País Valencià i a la realització de propostes de treball de promoció de la llengua pròpia. D’altra banda, ACPV aprofundeix d’aquesta manera la col·laboració amb la Universitat, amb la que fa anys que treballa amb resultats positius, i hi estableix un mecanisme permanent i estable de treball conjunt en política lingüística.

El dissabte 11 de novembre es reunirà els representants de l’Assemblea General d’ELEN per a una sessió de treball organitzada en diferents panells:

– drets lingüístics i legislació lingüística

– com la tecnologia pot ajudar les nostres llengües

– el Brexit i el seu efecte en les llengües cèltiques

El treball permet intercanviar informació referent a iniciatives legislatives i associatives experimentades en altres estats en favor de llengües minoritzades (que en alguns casos poden ser traslladades al nostre cas, si així ho entén ACPV), i coordinar campanyes públiques i gestions privades davant les institucions europees, eurogrups parlamentaris i eurodiputats.

A continuació, ACPV proposar l’aprovació d’una resolució sobre la situació a Catalunya, a causa de l’alarma que provoca la degradació de la qualitat democràtica que pateix l’Estat espanyol (en aquest sentit remetem al darrer pronunciament fet públic per la nostra entitat, el passat dia 8 de novembre). Cas de ser aprovada, la resolució serà comunicada a tots els membres de les 150 associacions que formen ELEN (estem parlant de centenars de milers de socis europeus) i als respectius partits parlamentaris i governs.

Finalment, ELEN farà balanç del treball realitzat davant les institucions europeus en els darrers mesos i de les iniciatives i gestions fetes, a més de tractar les peticions de noves incorporacions de nous socis (associacions europees de llengües minoritzades).

La llengua de treball de les sessions serà l’anglès, i la jornada contemplarà una part oberta i una part estrictament privada.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de