CEAR i ACPV denuncien el drama de les persones refugiadesDemà dimecres 28 tindrà lloc un debat al centre Octubre en el marc de la campanya “Crea refugio”

La Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR-PV) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han organitzat demà dimecres 28 de febrer una xerrada-debat titulada “Persones refugiades: realitat i justícia” a la seu central d’ACPV a València, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), al carrer de Sant Ferran, 12, a les 19 hores.

En l’acte intervindran Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, i Paloma Favieres, coordinadora dels Serveis Jurídics de CEAR.

L’acte s’emmarca en la campanya de CEAR “Crea refugio”, que denuncia la situació de milers de persones que cada dia es veuen obligades a fugir de les seues llars a causa de les guerres, persecucions polítiques, o per ser víctimes de persecució per la seua cultura, religió, condició sexual… La campanya vol contribuir a l’acollida i integració de les persones refugiades que arriben a l’Estat espanyol, i això no implica només facilitar l’allotjament i manutenció de les persones, sinó un programa d’actuacions destinat a garantir el seu benestar, autonomia i dignitat.

ACPV comparteix plenament la necessitat de donar resposta a les persones refugiades, com a part de la defensa d’un projecte de societat obert i plural, que assumeix la realitat de la diversitat, i que fa del diàleg un principi d’actuació i un valor. Denunciem en aquest sentit la regressió autoritària que està protagonitzant l’Estat espanyol, regressió que s’expressa en molts diversos àmbits, com hem vist i estem veient els últims mesos i setmanes, i es tradueix en l’intent d’imposar un model de societat cada vegada més tancat, menys plural, menys respectuós amb la diversitat i amb els drets civils i les llibertats.

ACPV us convida a participar en la xerrada-debat i també en la campanya “Crea refugio”.


Etiquetes: ACPV CEAR Erasmus + igualtat política lingüística refugiats Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de