Signa per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d’EuropaLa Federació Llull et convida a signar la iniciativa Minority Safepack!

Per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d’Europa

Per tal de garantir els drets jurídics de les persones amb una llengua i cultura minoritzada a Europa la Federal Union of European Nationalities (FUEN) ha promogut una iniciativa ciutadana europea denominada Minority Safepack. 

Tal i com indica a la seua web minority-safepack.eu, la intenció és aconseguir un “paquet de propostes legislatives per a la seguretat de les minories nacionals, un conjunt d’actes jurídics de la UE que permeten la promoció dels drets de les minories, els drets lingüístics i la protecció de les seves cultures. En resum, resumeix els nostres principals objectius: la seguretat per a les minories i el paquet legislatiu per a les minories.” 

 

Concretament la iniciativa Minority SafePack inclou 11 propostes, de les quals 9 han estat registrades per la Comissió Europea:

1. Recomanació de la UE per a la defensa i la promoció de la diversitat cultural i lingüística

2. Programes de finançament per a comunitats lingüístiques minoritàries

3. La creació d’una Oficina per a la diversitat lingüística

4. Admissió de la protecció de les minories nacionals i de la promoció de la diversitat cultural i lingüística als projectes dels Fons de la Unió Europea per al Desenvolupament Regional

5. Fer avançar la recerca sobre el valor afegit de les minories a les nostres societats i a Europa

6. Aspirar a la igualtat de les minories sense estat (e.g. el poble romaní)

7. Una llei europea de drets d’autor única a fi que els mitjans de comunicació i els serveis en llengües minoritàries estiguin protegits

8. Llibertat de creació i d’ús de continguts audiovisuals a les regions de les minories

9. Inserció sense condició de les minories dins els programes regionals i nacionals de conservació cultural, dels mitjans de comunicació i de patrimoni

 

La Comissió europea està obligada a considerar la proposta si s’assoleixen abans del tres d’abril un milió de signatures a nivell europeu, de les que ja s’han aconseguit més de vuit-cents mil. 

En eixe línia, la Federació Llull (que aplega Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural) dóna ple suport al Minority Safepack de la FUEN, i et convida a signar al següent enllaç https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Pots llegir el text sencer (en anglés) a http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/documents/1721Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de