Acció Cultural convoca una manifestació el 21 d’abril per inaugurar el Passeig Guillem Agulló de ValènciaLa manifestació acabarà amb l’acte d’inauguració del Passeig Guillem Agulló del Jardí de Vivers de València

ACPV i diferents entitats convoquen la manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert” com a resposta a l’emergència d’ideologies d’odi i en defensa de la pluralitat i la diversitat  

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat avui els actes de la Diada del 25 d’Abril, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a la ciutat de València, i ho ha fet acompanyat de les entitats amb què ha impulsat la campanya “Un carrer de València per a Guillem Agulló”, i que convoquen també la Diada d’enguany:

-Lambda

-Plataforma contra la Islamofòbia

-Comunitat Israelita de València

-Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV

-Federació Maranatha d’Associacions Gitanes

Ververipén Rroms per la Diversitat

Movimiento contra la Intolerancia

-Calcsicova

Aquestes entitats ens vam unir fa dos anys per a demanar un carrer de València per a Guillem Agulló moguts per una triple motivació:

-Primer, per un reconeixement a un jove assassinat pel feixisme.

-Segon, per un reconeixement, en la persona de Guillem, a totes les víctimes de la intolerància i de les ideologies d’odi i d’exclusió.

-Tercer, per mostrar amb el nostre exemple que la diversitat és un valor positiu que suma, i que és possible treballar junts, per a construir des de la pluralitat.

 

El procés per aconseguir el posicionament de l’Ajuntament de València ha estat llarg:

  • El 2 de juny de 2016 vam iniciar la campanya presentant per registre d’entrada de l’Ajuntament la petició d’un carrer de la ciutat per a Guillem.

  • El 6 de març de 2017 l’alcalde Joan Ribó va rebre a una delegació de les entitats, per a tractar de la proposta. I se’ns hi va comunicar la intenció de l’equip de govern de dedicar-li no un carrer, sinó un espai urbà cèntric, el passeig central del Jardí de Vivers.

  • El 15 de maig de 2017 es va fer públic que Ajuntament canviaria el nom de 51 carrers de la ciutat i que posaria el nom de Guillem Agulló al Passeig de Vivers.

  • El 22 de març de 2018, finalment, l’Ajuntament acorda formalment el nom del Passeig.

 

Durant aquest temps altres municipis han decidit posar el nom de Guillem Agulló a carrers, places i espais urbans, entre els quals (i sense pretensió de fer una llista completa i exhaustiva) hi ha –que nosaltres tinguem coneixement- els ajuntaments de

Burjassot, Sallent, Vic, Simat de la Valldigna, Faura, Vinaròs, Molins de Rei, Montesquiu… i està en fase d’estudi a Barcelona i Lleida.

La decisió de posar el nom de Guillem Agulló al Passeig central de Vivers arriba precisament en el 25è aniversari del seu assassinat -molt prop de la Diada del 25 d’Abril-, i en un context especial, d’emergència d’ideologies d’odi i discriminació, a l’Estat espanyol i a Europa, nous populismes excloents que volen negar l’evidència d’una realitat social cada vegada més plural, i que pretenen imposar polítiques de discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual.

Contràriament, ACPV constata la realitat de la creixent diversitat de les nostres societats, la qual l’entenem positivament, perquè ens ensenya els valors del diàleg, el respecte i la voluntat de definició d’espais comuns i de trobada.

Per això, com a acte de reconeixement al jove Guillem, d’afirmació de la pluralitat com un valor positiu i de futur, i del País Valencià com el model de societat que millor recull eixe valor i el fa alhora conviure i crèixer amb la nostra llengua i cultura, hem anunciat avui que hem decidit convocar conjuntament la manifestació de la Diada el proper dissabte 21 d’abril a València, amb el lema “País Valencià, un país obert”.

Un lema que vol expressar que tenim una història i una cultura, que hem estat sempre una societat tradicionalment respectuosa amb la diversitat, i que som un país d’acollida. En aquest sentit, el País Valencià és un model de societat moderna, igualitària, que es reconeix en la seua història i llengua, i que alhora s’enriqueix amb les aportacions i els matissos d’una pluralitat que és riquesa.

La manifestació, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18h, recorrerà el centre de la ciutat de València, i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc la inauguració del Passeig Guillem Agulló, amb un acte especialment dissenyat per a l’ocasió, que comptarà amb música, imatges, i la participació de coneguts i destacats artistes del nostre país.

Volem convidar el poble valencià a continuar apostant pel diàleg i el respecte a la diversitat, i a acompanyar-nos en la manifestació, perquè ara és el moment de dir no a les ideologies de l’odi que ens volen retornar al passat, i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i el futur. ACPV i les entitats que convoquen enguany la Diada som organitzacions molt diverses, però tot i així hem sabut col·laborar, treballar junts i construir complicitats. La nostra convocatòria, plural i oberta, és l’exemple del món que volem construir, on tothom tinga cabuda i no hi haja espai per a la discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació