Acció Cultural fa un multitudinari acte d’inauguració del Passeig Guillem Agulló del Jardí de vivers de València



Documento sin título

L’alcalde Joan Ribó i la primera tinent d’alcalde Sandra Gómez participen en l’acte, que té lloc després de la manifestació del 25 d’Abril

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet avui un acte d’inauguració del nou Passeig Guillem Agulló del Jardí de Vivers de València, després de la manifestació que ha aplegat milers de valencians al centre de la ciutat per commemorar la Diada del 25 d’Abril.

L’acte l’ha obert la Jove Muixeranga de València i diverses colles de dolçainers i tabaleters. Posteriorment la Coral Giner de la Societat Coral El Micalet ha interpretat “He mirat aquesta terra” (poema de Salvador Espriu musicat per Raimon, i arranjat per al Cor pel seu director, Miquel Juan). I l’alcalde Joan Ribó ha destapat la placa del nou Passeig Guillem Agulló i ha adreçat unes paraules al nombrós públic assistent.

 

Després de l’actuació de Pau Alabajos, ha estat el torn de la intervenció de Ferran Suay, vicepresident d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que ha agrait el suport de les entitats que han col·laborat en la convocatòria de l’acte, i la presència del vice-president d’Omnium Cultural, Marcel Mauri, i del president d’Obra Cultural Balear, Josep de Luís, les entitats germanes amb les que ACPV formem la Federació Llull. Suay ha denuncia la injusta situació de presó que pateix el president d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha demanat el seu alliberament i també el de la resta de presos.

Les actuacions d’Eva Gómez i de Mara Aranda han precedit la intervenció de la refugiada siriana Samar Hammadeh, que ha llegit un poema. I després de la cantant Meritxell Gené, el president de l’associació Vververipen Rroms per la Diversitat, Demetrio Gómez, ha fet un parlament emotiu.

Aleshores ha estat el torn del grup Carraixet i, després, d’Al Tall, que han tornat avui a a un escenari només per a cantar “A Miquel Grau”, una altra víctima de la intolerància que avui també hem recordat. I Yatta Myers, del col·lectiu LGTBI Lambda ha intervingut a continuació.

Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” han protagonitzat una actuació molt especial, immediatament abans del parlament de la jove Maisa Laghmari Mohamed, del Centre Cultural Islàmic de València.

Feliu Ventura, Xavi Sarrià, Josep Nadal i David Fernàndez han actuat a continuació, amb una intervenció molt aplaudida. I Maria Deltell, en nom de Joves d’ACPV, ha tingut unes paraules finals, després de les quals l’acte s’ha tancat amb el so de la Muixeranga.

D’aquesta manera, ACPV ha celebrat que finalment València reconeix i homenatja el jove Guillem Agulló i tot el que ell representa, i es conjura per dir “mai més” a la violència.

Volem agrair als milers de valencians que han participat en l’acte el seu suport, així com als artistes que han col·laborat de forma desinteressada, per fer possible que avui València fos la ciutat de la igualtat i la diversitat, del diàleg i el respecte, una ciutat de colors i de vida que mira esperançada el futur, i deixa enrera un passat de discriminació, odi i intolerància.

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de