Acció Cultural i les universitats valencianes fan públic el manifest “Per la igualtat lingüística”En un acte celebrat a València, amb la participació del president i el vicepresident d’ACPV, Joan F. Mira i Ferran Suay, i els vicerectors i vicerectores de les 5 universitats valencianes (Pilar Safont de la UJI, Isabel Vàzquez de la UV, Rosa Puchades de la UPV, Javier Toledo de la UMH i Carles Cortés de la UMH), a més del president de l’AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua) i una representació de PSPV-PSOE, Compromís, Podem, EUPV, ERPV, Els Verds, CCOO-PV i Intersindical Valenciana, a més de nombroses entitats i associacions, s’ha presentat un manifest consensuat per ACPV i les 5 universitats que planteja al Govern valencià i a les forces polítiques que donen suport a l’Acord del Botànic els objectius que en política lingüística i cultural cal resoldre abans de finalitzar la legislatura:

1) L’execució de la reciprocitat de les emissions d’Àpunt i TV3 i Catalunya Ràdio

2) L’aprovació de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública

3) La represa de la col·laboració cultural i lingüística entre el País Valencià, Catalunya i les Illes

Els representants d’ACPV s’han compromés a fer arribar el manifest al Govern i els grups parlamentaris que donen suport al Botànic.

L’acte és la concreció de la dinàmica de treball que ACPV i les 5 universitats han creat, després de 5 anys de complicitat i treball conjunt, que s’ha concretat en diversos actes i pronunciaments, i en la creció d’un grup de treball estable que, ara, ha començat a preparar un programa de política lingüística i cultural per a una possible nova legislatura.

MANIFEST – PDF

INTERVENCIONS

Per la igualtat lingüística i per la reciprocitat d’À Punt, TV3 i IB3. Sr. Ferran Suay. Vicepresident d’ACPV

L’Administració pública valenciana parlant valencià. La universalitat dels drets lingüístics. Sr. Artur Aparici. Professor de Sociologia, UJI de Castelló

Les xarxes que ens enforteixen: la col·laboració entre territoris. Sr. Rafael Castelló. Director del Servei de Política Lingüística, UV

Junts pel valencià des de la diversitat. Sr. Javier Toledo. Vicerector adjunt de Promoció Lingüística, UMH d’Elx


Ara: Les universitats valencianes i Acció Cultural reclamen al Consell que garanteixi ja “la igualtat lingüística”

El Temps: Clam universitari per la igualtat lingüística

Vilaweb: Les universitats valencianes i ACPV, juntes per la igualtat lingüística

Levante-emv: El reto de 2019: la ley de Función PúblicaEtiquetes: ACPV Erasmus + igualtat igualtat lingüística llei igualtat lingüística política lingüística Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people Universitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de