Joves d’ACPV i BEA Reclamen el compliment del pla de docència en valencià de la Universitat de ValènciaLa campanya #ReclamaElsTeusDrets exigeix respecte a la decisió de cada estudiant

Les organitzacions Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves d’ACPV) i el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) inicien avui la campanya conjunta “Reclama els teus drets” a la Universitat. L’objectiu és que qualsevol estudiant que haja escollit una assignatura en valencià i no reba les classes en aquesta llengua puga reclamar el compliment del que ha demanat i la Universitat l’ha de garantir. Perquè, dissortadament, no sempre és així, i estudiants que han elegit fer la carrera en la nostra llengua de vegades es troben que, tot i haver marcat aquesta opció a l’hora de la matriculació, el docent que ha d’impartir-la no ho fa en valencià, cosa que atempta contra la igualtat lingüística i la decisió de l’estudiant.

A l’hora de fer la matricula, l’estudiant ha d’escollir la llengua en la qual vol rebre l’assignatura: la normativa vigent estableix que la llengua vehicular d’una assignatura no es pot canviar, ni tan sols per votació dels i les estudiants. A més a més, els criteris per a l’elaboració de l’oferta acadèmica estableixen que la Comissió Acadèmica de la teua titulació i els departaments han d’assegurar que la docència siga impartida en la llengua que establira l’OCA (oferta de curs acadèmic).

Durant aquests úlltims anys, hem pogut observar que són molts els casos d’incompliment d’aquesta clàusula i, per això, han decidit dur a terme aquesta campanya de conscienciació i, sobretot, d’actuació davant d’aquesta irregularitat.

Es pot actuar per posar fre a aquest incompliment de la docència en valencià, però per a fer-ho cal reclamar els nostres drets. Per això, Joves d’ACPV i BEA instal·laran en diferents facultats dels tres campus de la Universitat de València, durant les setmanes següents, i en diversos horaris, tauletes informatives. I animaran perquè els casos d’incompliments es denuncien formalment, i per això facilitaran el procediment.

FORMULARI DE QUEIXA DE L’INCOMPLIMENT DE LA DOCÈNCIA EN VALENCIÀ >> www.jovesdaccio.cat/drets


Etiquetes: BEA Erasmus + joves Joves d'Acció Joves d'ACPV Territorial Languages as a Employability Tool for Adult people Universitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de