L’Any Fabra arriba a la Ribera AltaEl 25 d’octubre ha tingut lloc a la Biblioteca de Manuel, a la comarca de la Ribera Alta, la presentació de l’exposició organitzada per Acció Cultural del País Valencià en commemoració de l’Any Fabra.

En un ambient íntim com és la biblioteca d’un poble menut i acollidor, l’escriptor i professor Tomàs Llopis, membre de la Junta Directiva d’ACPV, ha sigut la persona encarregada de fer un repàs a la vida i obra de Pompeu Fabra davant un públic que es va mostrar molt interessat i participatiu en totes les qüestions exposades. De fet, els va resultar molt interessant poder parlar de la importància que va tindre i segueix tenint Pompeu Fabra en l’àmbit de la llengua, però tothom estigué d’acord en el poc reconeixement que ha rebut, especialment al País Valencià. Al cap i a la fi, és l’autor de la normativa ortogràfica, gramatical i lèxica del català contemporani.

Un dels temes que es va obrir a debat, va ser a l’hora de parlar de Fabra com a persona que s’implica també amb el país mitjançant l’assumpció de càrrecs en les diferents institucions catalanes per estendre i oficialitzar la implantació del nou model lingüístic. En aquest cas, es va centrar l’atenció en la necessitat que continua existint actualment al País Valencià pel que fa al sistema lingüístics i els conflictes polítics. Per tant, la xerrada-debat, va resultar molt enriquidora per als assistents.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació