Acció Cultural presenta el projecte de Llei d’Igualtat LingüísticaEn un acte que va omplir el hall de la nostra seu central, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va presentar el dimarts 26 de març el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística, en dos actes.

Al migdia, el secretari d’ACPV, Toni Gisbert, i els responsables de la Secció de Política Lingüística d’ACPV, Alfons Esteve i Francesc Esteve, vam tenir una trobada amb els mitjans de comunicació per a fer balanç de la política lingüística de la legislatura que s’acaba i presentar les propostes d’ACPV i, particularment, la Llei d’Igualtat Lingüística i el canvi de model que significa.

Al vespre va ser el torn de la presentació pública, en un acte que va comptar amb una fila 0 formada per una ampla representació institucional (Isabel Vàzquez, vicerectora de Política Lingüística de la Universitat de València, Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la mateixa universitat, i Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, política (PSPV, Compromís, Podem, EUPV, ERPV i Demòcrates Valencians), sindicat (CCOO-PV i Intersindical) i associativa (Escola Valenciana, Tirant lo Blanc, Plataforma per la Llengua, Societat Coral El Micalet, Acicom, Plataforma pel Dret a Decidir…), a més de moltes persones sòcies d’ACPV i simpatitzants.

L’acte va ser presentat i conduit per Ferran Suay, vicepresident d’ACPV, i va comptar amb les intervencions de Susanna Pardines, coordinadora del Laboratori d’Identitat i Cultura de la Fundació Nexe; Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV i editor; Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional de la Universitat de València; i Francesc Esteve i Alfons Esteve, autors del projecte de Llei, editat en forma de llibre per l’editorial Onada amb el títol “Igualtat lingüística. Capgirar el desús i la subordinació”. ACPV continuarà la presentació del projecte amb actes a Alacant, Castelló i Ontinyent, entre d’altres poblacions. Amb això, la nostra entitat vol ser garantia dels drets lingüístics i oferir propostes positives, concretes i possibles que ens puguem permetre avançar.

Notícies publicades en premsa

Diari La Veu – ACPV fa un xequeig dels avanços i els incompliments del Botànic en l’àmbit lingüístic

El Temps – Manual per garantir la igualtat lingüística al País Valencià

Europa Press – ACPV proposa un projecte de Llei d’Igualtat Lingüística per a garantir la “no discriminació” per l’ús del valencià

La Vanguardia – Acció Cultural propone obligar a los comercios a “entender” el valenciano

Levante EMV – Blindar por ley el derecho a ser entendido en valenciano

Levante EMV – Gisbert invita a la derecha “a entrar en el siglo XXI”

Nació Digital – ACPV proposa una llei lingüística per revertir «la subordinació» del valencià

València Extra – ACPV presenta una nova proposta de llei per a promoure “una igualtat lingüística en la pràctica”

Vilaweb – Acció Cultural presenta la llei d’igualtat lingüística


Etiquetes: ACPV igualtat lingüística llei igualtat lingüística política lingüística

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de