Carta oberta d’ACPV: el 13 d’abril Continuem avançantCom bé sabeu, som davant d’un moment clau per al futur del nostre país. Els últims anys hem avançat molt (hem posat fi a la corrupció i la persecució de la llengua, i s’han iniciat mesures positives), però encara hi ha molt per fer (reciprocitat À Punt-TV3, competència lingüística per a l’accés a la funció pública, Institut Ramon Llull…).

Des d’ACPV constatem la persistència d’amenaces, però també la força de la gent: és possible continuar avançant, si sabem fer propostes en positiu (per això hem presentat el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística i hem demanat una Conselleria de Cultura, a més de resoldre els temes pendents) i, sobretot, si ens mobilitzem, en un triple sentit:

-Primer, participar en la manifestació que convoquem a València el dissabte 13 d’abril amb el lema “Continuem avançant”, i que ha de visibilitzar la majoria que volem un futur en positiu per al nostre país.

-Segon, exercir de forma tranquil·la i decidida el dret al vot, perquè la passivitat és el terreny més fèrtil per als autoritarismes.

-I tercer, enfortir ACPV com a instrument i garantia de futur. Perquè, siga quin siga el resultat de les eleccions, els extremistes faran tot el possible per frenar i fins i tot revertir els canvis, i cal una força ciutadana organitzada, enfortir l’associació cultural valenciana amb més socis i amb més experiència en la mobilització.

Per això, us necessitem. Us demanem que difongueu i que participeu en la manifestació del 13 d’abril a València; que en les pròximes eleccions voteu, i animeu tothom a votar; i que ompliu la butlleta per associar-vos a ACPV o, si ja formeu part de la família d’ACPV, ens faciliteu contactes i animeu familiars i amistats a associar- s’hi. Necessitarem –necessitem ja- un instrument per fer front als intents de frenar els canvis i que ajude a continuar avançant, i el més útil és reforçar l’associació amb més experiència de mobilització al carrer i també de capacitat de fer propostes en positiu i d’interlocució i creació de consensos.

Ara és el moment de fer un pas endavant, i mobilitzar-nos. Perquè, si ho fem, podem continuar avançant. Amb tu.

Joan F. Mira
President d’Acció Cultural del País Valencià.


Etiquetes: #Mani13A continuem avançant

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de