Acció Cultural presenta a Castelló el projecte de Llei d’Igualtat LingüísticaEl dijous 11 d’abril es va fer la presentació a Castelló del projecte de Llei d’Igualtat Lingüística d’ACPV, editada per forma de llibre per a garantir-li la màxima difusió, i redactada per Alfons Esteve i Francesc Esteve, cap i tècnic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i tots dos membres de la Secció de Política Lingüística d’ACPV.

L’acte fou presentat per Toni Royo (delegat d’ACPV a Castelló) i comptà amb les intervencions de Maria Nebot (de la plataforma Castelló per la Llengua) i els autors del text de la proposta, Alfons i Francesc Esteve. Entre els assistents, cal destacar la presència de Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana, de la Plataforma per la Llengua, i dels sindicats Intersindical Valenciana i CCOO-PV.

L’any 2015 ACPV va presentar el document “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística” redactat junt amb les universitats públiques valencianes, on per primera vegada es feia la proposta. Durant els anys següents hem ampliat el consens entorn de la proposta a tots els agents que treballem en l’àmbit de la llengua, de manera que ara ACPV ha considerat que era el moment de fer ja una proposta concret de projecte de llei, com a punt de partida per al debat i el consens.

ACPV demana als partits polítics que facen seua la proposta i l’assumesquen en els respectius programes electorals.


Etiquetes: ACPV Castelló continuem avançant igualtat lingüística llei igualtat lingüística política lingüística

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de