25 d’Abril a la Pedra de Basset. Commemoració comarcal de la Diada a OtosEl proper 25 d’Abril un grup nombrós d’entitats i col·lectius de la Vall d’Albaida s’aplegarà a Otos per commemorar la Diada del 25 d’Abril.

En aquest poble de la Vall d’Albaida, el poble dels rellotges de sol, l’any 2007, coincidint amb el 300 aniversari de la Batalla d’Almansa, el gnomòleg i escriptor Joan Olivares va instal·lar un modest però màgic monument anomenat la Pedra de Basset, una espècie de rellotge de sol amb una característica molt peculiar. Es tracta d’un instrument solar que no marca les hores sinó, precisament, la data d’aquella derrota que va suposar la pèrdua de les lleis i institucions pròpies de l’antic Regne de València i, amb això, l’autogovern i els drets i llibertats del poble valencià.

Aquesta important càrrega simbòlica que conté l’escultura és el que ens ha motivat enguany a commemorar la Diada a nivell comarcal en aquest municipi als peus del Benicadell. I ho farem de la mà d’un bon nombre d’associacions de diversos pobles de la Vall d’Albaida que han volgut donar suport i sumar-se a la convocatòria.

A partir de les 18:00 h, des del carrer de Sant Roc, iniciarem els actes amb una dansada popular oberta a tots aquells dansadors i dansadores que s’hi vulguen afegir i que comptarà amb la participació de representants dels grups de danses de la Pobla del Duc, Benigànim, Llutxent, Quatretonda i Ontinyent. La dansada anirà seguida per la Muixeranga de la Vall d’Albaida, col·lectiu de recent creació que ens oferirà els seus balls i torres humanes. Tancarà la cercavila un xicotet correfoc a càrrec dels Dimonis Correcagarneres de Terrateig i, tot, anirà acompanyat per la música de tabals i dolçaines de les colles la Morralla de l’Olleria i el Regall d’Ontinyent.

Acabarem la commemoració amb un acte final junt a la Pedra de Basset, en el jardí del Palau del Marqués de Sant Josep. Ací, el mateix Joan Olivares llegirà un manifest que voldrà fer memòria d’aquesta data i plantejarà la seua visió i desitjos de futur per al País Valencià i la seua gent.

Us esperem a tothom aquest 25 d’Abril a Otos. I si com a col·lectiu o entitat de la comarca voleu adherir-vos o donar suport a la convocatòria, encara esteu a temps, envieu-nos un correu a valldalbaida@acpv.cat i us afegirem al cartell i a la llista d’adhesions.


Les entitats adherides a hores d’ara són:

Ajuntament d’Otos
Grup de danses Espart i Veta (la Pobla del Duc)
Grup de danses Arrop i Talladetes (Benigànim)
Grup de danses de Llutxent
Grup de danses de Quatretonda
Grup de danses d’Ontinyent
Muixeranga de la Vall d’Albaida
Dimonis Correcagarneres (Terrateig)
Colla de tabals i dolçaines la Morralla (l’Olleria)
Colla de tabals i dolçaines el Regall (Ontinyent)
Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià
Col·lectiu de dones Malva (Alfarrasí, Montaverner…)
Més Que Dones (Bocairent)
Les Merudes (Ontinyent)
Col·lectiu cultural el Ganxo (Benigànim)
Greixers (Castelló de Rugat)
Ateneu Popular Ca la Mera (Ontinyent)
Consell Local de la Joventut d’Ontinyent
Vilaweb Ontinyent


Etiquetes: 25 d'Abril continuem avançant Otos Vall d'Albaida

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de