“Cultura per la llibertat”Hi participarà una important representació de la cultura, per la llibertat dels líders socials i polítics en presó o exili

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha expressat diverses vegades, de forma pública, la seua denúncia de la injusta presó preventiva que pateixen els presidents d’Omnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la presidenta del Parlament de Catalunya, i diferents membres de l’anterior Govern català, així com la situació d’exili en la qual es troben d’altres membres del mateix Govern i representants de forces polítiques parlamentàries.

No és només l’opinió d’ACPV, sinó fins i tot de la justícia alemanya, que no veu delicte de rebel·lió en l’organització d’un referèndum o (en el cas de Cuixart i Sànchez) de l’exercici del dret de manifestació. Per això, hem organitzat concentracions i actes, i hem fet diversos pronunciaments i rodes de premsa. Ara, en la fase final del judici que té lloc al Tribunal Suprem, tornem a insistir en que només des del diàleg, i no des de la repressió, serà possible alguna solució.

Amb aquesta intenció, el proper divendres 10 de maig tindrà lloc a la nostra seu central a València, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), l’acte “Cultura per la llibertat”. ACPV som –com el nostre nom ja indica- una associació cultural. Així, expressarem aquesta petició de diàleg i aquesta exigència de llibertat des del teatre, la música i la poesia, amb la col·laboració desinteressada d’una significativa representació del món de la paraula, precisament perquè creiem en el poder de la paraula per a construir, i en el diàleg per a construir ponts.

Divendres 10 maig 2019

València, Octubre Centre de Cultura Contemporània, 19,30h

“Cultura per la llibertat”

Coordinat per l’actor Enric Majó i l’autor teatral Manuel Molins, amb la col·laboració del director teatral Joan Lluís Bozzo

Conduit per Núria Cadenes

Interpretacions d’Enric Majó, Carme Sansa i Pepa Arenós

Música de Bertomeu, Pau Alabajos, Tesa i Vicent Torrent

Lluís Martínez Ten (violoncel·lista)

Poesia des del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya amb

Mercè Claramunt

Isabel Robles

Ramon Guillem

Marc Granell

Maria Fullana

Jaume Pérez Muntaner

Begonya Mezquita

Isabel Garcia Canet

Manel Rodríguez Castelló

Josep L. Roig

Pau Vadell

Àngels Cardona

Pere Gomila

Carles Fabregat

Núria Armengol

Lluís Solà

Olga Xirinacs


Etiquetes: ACPV literatura musica teatre

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació