Celebrem la primera Nit de les Lletres Catalanes a AlacantEl passat dilluns 6 de maig va tenir lloc a la ciutat d’Alacant un acte molt especial: la primera Nit de les Lletres Catalanes celebrada a la capital de les comarques del sud.  L’acte va aplegar als representants de la cultura i la llengua a Alacant, i particularment a escriptors i escriptores de les comarques del sud, i la bona assistència va anar acompanyada d’un ambient agradable i del balanç positiu d’un precedent que cal consolidar i eixamplar.

L’acte el van obrir les salutacions de Carles Cortés, vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant (UA) i soci d’ACPV, i Lliris Picó, vocal de la Junta Directiva de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).  Cal destacar la presència de Gemma Pasqual (vicepresidenta de l’AELC pel País Valencià)i Marinela Garcia (de la Junta Directiva d’ACPV), i molts autors, com Emili Rodríguez Bernabeu, Joaquim González Caturla, Gràcia Jiménez, Jesús Moncho, Víctor Labrado, Joan Lluís Moreno, Joan Navé, Josep Mateo, Francesc Gisbert, Enric Balaguer…

ACPV estava ben representada amb una bona delegació de la seua Junta alacantina, formada, per Marinela Garcia, Nefer Vives, Pedro Ruiz, Jordi Ballester, Eva Ortiz. I Josep Forcadell, director d’ACPV a Alacant durant molts anys. També hi van assistir representants de diferents entitats: a més d’ACPV i l’AELC, de la Plataforma Alacant pel Valencià, l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià, i de la Delegació d’Alacant de l’IEC. I representants polítics locals d’Unides Podem, Compromís o ERPV.

Després dels parlaments i del sopar, va tenir lloc una ronda de presentacions i lectures d’obres publicades per autors de les comarques del sud, amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa de la producció literària en català de les comarques alacantines.

Aquest acte s’emmarca en la tasca que impulsa ACPV de consolidació d’una programació cultural a Alacant, i d’un treball de fer xarxes de complicitats i col·laboració en favor de la llengua per a enfortir el teixit cívic en les comarques del sud.


Etiquetes: Alacant literatura lletres catalanes premis

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de