El Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza en La Vall de Gallinera la 7ena edició de l’Excursió Poètica a La Foradà – Un poema en el camíDesprés de cancel·lar-se per inclemències meteorològiques la data inicial, el 19 de maig el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va poder organitzar la setena edició de la Excursió Poètica a La Foradà. Un trajecte de poesia, cultura i natura que té la seva sortida des de Benissiva i finalitza amb la visita a l’emblemàtica Foradà. Com en edicions anteriors el recorregut va comptar amb recitals de poesia i actuacions en un dels paisatges més bells de la nostra geografia, la Vall de Gallinera.

El grup de castellers Moixaranga de la Marina esperaven als excursionistes en el terreny de l’Era, acompanyant l’esmorzar amb música i on el castellers van poder raspar els núvols que acompanyaven el blau cel.

La travessia continua i el viatge ens porta a la Cova de la Mora. Ágnes Villar amb la seva veu, la seva música, la seva tendresa i la seva veu va portar calor als murs d’aquesta mil·lenària cova.

Només quedava arribar fins al cim, fins a la meta d’aquest passeig, la imponent Foradà i la seva eterna mirada a la Vall de Gallinera. Els últims poemes recitats i la travessia de tornada a Benissiva van finalitzar l’excursió.  El Casal agraeix a la Moixeranga de la Marina, Agnès Villar, Paco Riera Molines per fer inoblidable aquest dia. Als bars col·laboradors. A Marian Castelló per tantes solucions a tants canvis d’última hora. I evidentment i com no podia ser d’altra manera, a les més de 150 persones que, algunes repetint durant varies edicions, van voler tornar a viure aquesta experiència amb nosaltres. L’Excursió Poètica a la Foradà és un poema en el camí, un viatge que des de fa set anys organitza el Casal. Una travessia en la qual reflectim la importància en la perdurabilitat de la nostra natura, la nostra cultura, les nostres tradicions, les nostres arrels, la nostra història.

Fotos: Daniel Puigcerver


Etiquetes: casals Pedreguer Vall de Gallinera

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació