ACPV es reuneix amb la consellera de Presidència del Govern de Catalunya



La reunió serví per a reafirmar la col·laboració en el treball conjunt a favor de la llengua i la cultura, i la normalització de les relacions entre el País Valencià i Catalunya

Una delegació de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va reunir el passat dimarts 25 de juny amb la consellera de Presidència de Catalunya. La delegació estava encapçalada pel president de l’entitat, Joan F. Mira, al qual van acompanyar Anna Oliver (tresorera), Toni Gisbert (secretari) i Tomàs Llopis (vicesecretari). La trobada va tenir lloc al Palau de la Generalitat catalana, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, estigué acompanyada pel viceconseller, Pau Villòria.

La reunió de treball, emmarcada dins de les relacions ordinàries que la nostra entitat manté amb la Generalitat de Catalunya des de fa molts anys (amb tots els governs catalans sense distinció, gràcies al compromís compartit amb la llengua, la cultura i el país per sobre de distincions partidistes), estava inicialment motivada pel darrer canvi al capdavant de la Conselleria de Presidència. Així, fou, sobretot, una presentació formal de l’actual Junta Directiva d’ACPV i del nostre programa de treball a la consellera Budó.

La trobada serví també per intercanviar anàlisis i reflexions respecte a l’actual context polític i social, tant a Catalunya i al País Valencià com al conjunt de l’Estat espanyol. La delegació d’ACPV exposà els eixos del treball que vol desenvolupar els propers anys, que passen per l’enfortiment associatiu de l’entitat, la reivindicació de l’execució de l’acord de reciprocitat de TV3 i À Punt, la plena participació valenciana en l’Institut Ramon Llull, l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística i la normalització de relacions del País Valencià amb Catalunya (començant pel nostre programa d’intercanvis escolars i associatius), atenent els múltiples interessos i necessitats que es comparteixen. Així mateix, vam agrair al Govern de Catalunya la seua defensa de la democràcia i els drets civils, així com la seua preocupació per a garantir la cohesió social malgrat els intents de crear tensions artificials.

La consellera ens exposà la seua preocupació per la situació d’ofec econòmic i polític que pateix Catalunya, i agraí a ACPV el treball i, particularment, el suport de la nostra entitat al diàleg i al respecte a la voluntat democràtica del poble de Catalunya. La delegació de la nostra Junta Directiva s’interessà per la situació de la presidenta del Parlament i els membres del Govern català empresonats, així com per la dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, i expressà la més ferma condemna d’aquest injust i arbitrari empresonament, així com de l’exili forçat d’altres membres del Govern i representants polítics, i la nostra voluntat d’ajudar en allò que siga possible a denunciar-ho i assolir la plena llibertat de presos i exiliats.

ACPV i la consellera acordàrem mantenir un diàleg permanent, tenint molt present la proximitat de la sentència del judici tot just finalitzat, i també la necessitat d’articular estratègies positives a favor de la llengua, la cultura, els drets democràtics i civils, i de la relació entre el País Valencià i Catalunya.


Etiquetes: À Punt ACPV Generalitat Catalunya igualtat lingüística Institut Ramon Llull TV3

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de