Acció Cultural participa en l’arribada de la Flama del Canigó i la nit de Sant Joan al monestir de MontserratUna experiència creada i dissenyada per “A gust viatges” especialment per a ACPV

Un grup nombrós de sòcies i socis d’ACPV han participat en la recepció de la Flama del Canigó i la festa de la Nit de Sant Joan al Monestir de Montserrat. Organitzat i programat per “A Gust Viatges”, durant el pont del solstici d’estiu, han sojornat a l’interior del propi monestir i han pogut conèixer tots els aspectes de la natura, la cultura i l’espiritualitat de la muntanya sagrada. Acompanyaren el viatge i les activitats l’escriptor Alfons Llorenç i el gerent Ausiàs Llorenç, ambdós guies oficials, junt a diversos experts locals.

A l’inici de la missa major del diumenge l’Abat Jose M. Soler, va saludar la presència del grup d’Acció Cultural i de militants de la Intersindical Valenciana. A l’oració del fidels també el monjos i els assistents pregaren per la tasca de l’entitat cívica i de l’organització sindical.

Passejaren per la muntanya i visitaren els diferents monuments artístics i bens culturals del monestir. Assistiren al primer concert del IX Festival 2019 Internacional d’Orgue (L’orgue de Montserrat és el més gran i més ben dotat d’Europa), dedicat a Vivaldi i acompanyat per l’Orquestra Nacional d’Andorra.

Molt emotiva fou l’arribada de la flama del Canigó, acompanyada d’una senyera de 10 metres, portada a peu per atletes d’Igualada. Després d’entonar “Muntanyes del Canigó” i el “Cant de la Senyera”, s’intercalaren sardanes i “albades” cantades pels membres d’ACPV, composades en l’instant i per a l’ocasió:

“De Matines a Completes,
Montserrat, sense alè.
No ens queda res per vore,
encara, així, tornaré”
“Una flama poderosa
s’estén des del Canigó,
omple places i carrers
i el cor de la població”
“El poble vota un camí,
que a la presó han tancat.
reixes de ferro no aturen
la força de la llibertat”


Etiquetes: Flama del Canigó Nit de Sant Joan

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació