Acció Cultural exigeix als ajuntaments del Campello i Benicàssim respecte pel valenciàL’entitat es reserva el dret a anar als tribunals i organitzar mobilitzacions si els governs municipals continuen discriminant la llengua del poble valencià

Davant de les notícies que han aparegut a la premsa sobre la supressió del valencià als Ajuntaments del Campello i Benicàssim en els seus comunicats oficials, com ara les convocatòries de plens i altres escrits institucionals, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) exigim als governs dels dos municipis respecte pel valencià i per la legislació vigent, i expressem el nostre rebuig a les actituds que fomenten la discriminació lingüística i que desfan acords de respecte i igualtat lingüística que funcionen des de fa molts anys sense cap enfrontament social ni hostilitat.

La decisió antivalenciana de l’alcalde del Campello, Juan José Berenguer, i de l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, és un gest de submissió política a l’extremisme. Demanem que es respecte la legalitat de les dos llengües oficials i, per tant, els usos igualitaris de les dos llengües oficials.

En el cas que els ajuntaments del Campello i Benicàssim continuen amb la seua política antivalenciana, ACPV es reserva la possibilitat de recórrer judicialment la imposició i, també, de mobilitzar la societat valenciana en defensa de la igualtat i el respecte a les dos llengües oficials, i més encara considerant que el valencià és la llengua històrica i pròpia del nostre país.


Etiquetes: ACPV Benicàssim El Campello igualtat lingüística llei igualtat lingüística política lingüística

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de