Les ciutats de València, Barcelona, Palma i Brussel·les es connecten per celebrar juntes la nit d’EstellésAcció Cultural del País Valencià (ACPV), en companyia de la Societat Coral el Micalet i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzaren un any més el ja tradicional Sopar Estellés a València el passat dimecres 18 de setembre. Aquesta cita literària, gastronòmica i cultural se celebra per recordar Vicent Andrés Estellés, un dels clàssics insígnia de les lletres valencianes. A banda, per tal d’interconnectar el territori, i agermanar així les ciutats de València, Barcelona, Palma i Brussel·les.

Aquestes trobades d’homenatge se celebren a diverses poblacions dels Països Catalans des de fa alguns anys durant el mes de setembre, al voltant de la data del natalici del poeta de Burjassot.

A l’edició d’enguany cal destacar la participació de nombroses entitats, com ara l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), Ca Revolta, Escola Valenciana, Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural, PEN Català, Societat Coral El Micalet i el grup parlamentari europeu Verds-Aliança Lliure Europea.

El sopar a València

La vetllada a València, conduïda per l’actor Paco Alegre, va transcórrer amb gran entusiasme i, per descomptat, amb el hall de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània ple de gom a gom. Molts dels assistents participaren activament de l’acte llegint alguns poemes d’Estellés. Fins i tot, s’interpretà l’emblemàtic Cant dels Ocells, musicat amb una viola de roda.

Durant la connexió en directe entre les quatre ciutats, representants de les entitats cíviques participants així com Carmina Andrés filla del poeta realitzaren una emotiva lectura conjunta del poema Propietats de la Pena. Potser, un dels moments més commovedors de la nit. No hi ha fronteres que la lírica i la poesia Estellesiana no puga superar.

Gastronomia i música

El menú del sopar estigué farcit de productes de la terra i de proximitat, com ara la tradicional cassola d’all i pebre, l’esgarrat o les molles de bacallà i moixama. No podia faltar el pimentó torrat acompanyat del vi, al qual Estellés escrivia versos.

La Coral Giner de la Societat Coral El Micalet fou l’encarregada de posar la música a una nova nit memorable marcada per la unió i l’estima cap a la nostra llengua, la nostra terra i la nostra cultura.

València
València
Barcelona
Palma

Etiquetes: ACPV AELC Barcelona Brusel·les Ca Revolta El Micalet Estellés OCB Octubre CCC Òmnium Palma València Vicent Andrés Estellés

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de