ACPV convocarà concentracions quan el Suprem publique la sentència del judici als presos polítics catalans, si aquesta no és absolutòriaL’entitat considera que el judici ha mostrat sobradament que els presos no han comés cap delicte, i que les acusacions de rebel·lió i sedició no tenen cap base

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), davant la imminent publicació de la sentència del Tribunal Suprem del judici als presidents d’Omnium Cultural i ANC, la presidenta del Parlament de Catalunya, el vicepresident i diversos consellers del Govern de Catalunya, considera que aquesta només pot ser absolutòria.

Durant el judici, ha quedat sobradament demostrat que les acusacions per les quals pateixen presó des de fa gairebé dos anys no tenen cap base factual i objectiva. No s’ha pogut trobar cap indici de delicte en el comportament dels càrrecs associatius i institucionals presos, perquè en una democràcia no és delicte exercir el dret de lliure manifestació ni tampoc el del lliure exercici a l’expressió d’opinió mitjançant una consulta o referèndum.

De fet, la presó preventiva que han patit durant gairebé dos anys ja és una condemna, i evidencia la gravetat que significa l’ús arbitrari i sense base factual de la presó preventiva com a instrument de càstig. Són ja moltes les veus que apunten la necessitat de reformar el sistema d’imposició de la presó preventiva a l’Estat espanyol per a evitar més arbitrarietats i injustícies.

Atenent als fets provats, doncs, no hi ha cap base per a cap condemna. Per això, una sentència que no fos absolutòria seria una injustícia manifesta i un càstig a l’exercici de la llibertat de manifestació i d’expressió de l’opinió, i conseqüentment un greu retrocés en la qualitat democràtica d’un Estat que no es distingeix precisament per aquesta qualitat. A més, una sentència no absolutòria seria un enorme error, que no faria sinó empitjorar una situació que només es resoldrà des del diàleg: no es pot pretendre callar la veu de més de dos milions de persones només a base de colps de negativa al diàleg, violència policial i presó.

Però cas de tenir lloc una sentència no absolutòria, ACPV convocarà els seus socis i simpatitzants a concentrar-se davant la Plaça de l’Ajuntament de València a les 19 h. del dia de la seua publicació, per expressar el nostre absolut rebuig i la nostra exigència de respecte a les llibertats democràtiques fonamentals, d’alliberament dels presos polítics catalans, i de diàleg amb les institucions catalanes com a única possible via de solució.


Etiquetes: ACPV ANC Catalunya OCB Òmnium País Valencià Presos polítics

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de