Borriana i Betxí reben l’exposició itinerant ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’“Sant Vicent Ferrer: un influencer de la seua època” és el títol de la conferència amb què Vicent Escuin i Marta Reig, professors de Secundària de llengua i literatura a l’IES Massamagrell ens explicaren la importància cabdal que tingué el dominic valencià a l’Europa de la baixa edat mitjana en l’àmbit social, cultural i polític. L’acte va tindre lloc al Centre Municipal Cultural La Mercè de Borriana, el passat 29 d’octubre.

Durant la conferència, organitzada per ACPV Castelló, es repassà la seua vida i obra, des de la seua faceta més religiosa i miraculosa fins al seu compromís amb la nostra llengua i els seus reconeguts sermons en valencià arreu del continent. Per descomptat, també es parlà sobre la seua influència determinant en fets històrics transcendentals. En definitiva, un recorregut per la vida i llegat d’aquest personatge valencià de talla internacional que, en el 600 aniversari de la seua mort, bé podríem definir en termes actuals com un autèntic influencer del seu temps.

La conferència s’ha programat ara al municipi de Betxí, al Palau- Castell (Pl Major, 20), el pròxim dijous 28 de novembre, on també serà possible visitar l’exposició “Sant Vicent Ferrer, un valencià universal”, fins al 4 de desembre.


Etiquetes: ACPV Castelló Any Sant Vicent Ferrer Sant Vicent Ferrer

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de