La plataforma Castelló per la Llengua presenta als partits polítics la nova ‘Carta lingüística’



L’entitat ha iniciat la roda de contactes amb els partits amb representació política a l’ajuntament, amb l’objectiu de fer-li arribar les propostes per a assolir la igualtat lingüística.

La plataforma Castelló per la Llengua, de la qual Acció Cultural del País Valencià n’és part fundadora, ha iniciat una roda de contactes amb representants dels partits polítics que integren l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu d’exposar-los els principis d’una renovada Carta lingüística de Castelló. De moment, l’entitat s’ha reunit amb MªJesús Garrido, regidora en el govern de Castelló En Moviment/Podem, i ja s’ha confirmat la data de reunió amb Compromís i el grup mixt. La resposta del PSPV-PSOE encara està pendent.

El document, redactat i presentat públicament el maig de 2019, pretén donar vies i facilitar marcs d’actuació per a la política lingüística municipal dels anys vinents, amb l’objectiu de garantir una igualtat real entre les llengües oficials del País Valencià i també per a gestionar de manera constructiva la convivència entre persones monolingües i persones plurilingües.

La intenció de l’entitat és trobar-se i dialogar amb els partits polítics de l’equip de govern amb la finalitat d’arribar als acords necessaris que els permeten assumir els principis exposats en la Carta lingüística de Castelló 2019.

La Carta conté 18 propostes centrades en 7 àmbits diferents, començant per l’organització de l’administració municipal i passant per la toponímia i la senyalística, les polítiques d’arrelament, de mitjans de comunicació o de cultura, educació i festa.

Castelló per la Llengua és una plataforma formada per més de vint organitzacions castellonenques compromeses amb la recuperació i revalorització de la llengua pròpia de la ciutat, el valencià, compartida amb la resta de territoris catalanoparlants.


Etiquetes: Castelló per la llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de